Paradijselijke eilanden van de wereld

door Reis om de Wereld
592 views

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en de zon zien we nog maar zelden, oftewel het begint langzaam winter te worden. Met feestdagen als kerst, sinterklaas en oud & nieuw op komst is het best fijn om alvast te dromen over jullie volgende bestemming om van de winter in Europa te ontsnappen.

En wat is nou een betere droombestemming dan een tropisch eiland?! Misschien toch een vervroegd cadeau vragen aan de Sint of Kerstman… Een Zanzibar vakantie misschien? Hieronder hebben wij een aantal paradijselijke eilanden op een rijtje gezet.

Huisjes op zee bij de Malediven.

Malediven

Als er één waar paradijs op aarde bestaat zijn het de Malediven. Met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en een blauwe lucht zijn de Malediven een waar paradijs. Deze bestemming is vooral populair bij honeymooners maar ook als duiker zal je je hier niet vervelen.

De Malediven eilanden dienen als natuurlijke bescherming voor het prachtige koraal en haar bewoners zoals, schildpadden, verschillende soorten haaien, walvishaaien en manta’s.

Seychellen

Altijd al op zoek geweest naar een ‘lost paradise’? Dan is dit de eilandengroep waar je naar op zoek bent! De Seychellen zijn voor minder dan een derde bewoond en dus een waar onaangetast paradijs. Met stranden zo wit als sneeuw, een unieke flora en fauna en prachtige blauwe zee is een vakantie naar de Seychellen een droom die uitkomt.

Ook voor een beetje meer avontuur kun je terecht op deze droombestemming. Je kunt er bijvoorbeeld duiken tussen de walvishaaien of opzoek gaan naar de palmbomen met de grootste kokosnoten van de wereld in een prachtig natuurpark… Wauw!

Zanzibar Traditionele dhow boot

Zanzibar, een traditionele dhow boot.

Zanzibar

Het prachtige eiland Zanzibar aan de oostkust van Afrika met zijn idyllische geografie van witte zandstranden met palmen die rustig in de zeewind waaien barst ook nog eens van cultuur en geschiedenis! Doordat er veel soorten kruiden, zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel worden verbouwd staan Zanzibar en de omringende eilandjes ook wel bekend als de kruideneilanden.

Met een enorme natuurlijke schoonheid en een overvloed aan culturele bezienswaardigheden op de route is een bezoek aan Zanzibar een super ervaring en een perfecte bestemming voor bijvoorbeeld een zonvakantie in december.

Palawan

Deze Filipijnse parel is al een aantal keer uitgeroepen tot mooiste eiland van de wereld, en het is gemakkelijk te zien waarom! In palawan komen prachtige blauwe wateren samen met smaragdgroene, vind je met jungle gevulde bergen die uit de oceaan lijken te rijzen, en vind je kleine vissersdorpjes waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben.

Spierwitte stranden, prachtige rotsformaties en kraakhelder water… Palawan heeft alle ingrediënten voor een waar paradijs. Dus of nu graag op het strand ligt of toch liever op een Expeditie Robinson (psst meerdere seizoen zijn hier opgenomen!) avontuur gaat, Palawan heeft voor ieder wat wils.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer