Park Albatros: wat maakt deze camping in Toscane zo bijzonder?

Midden in het woud van Toscaanse bomen en starend over zacht glooiende heuvels ligt Park Albatros. Deze camping vlakbij het Italiaanse San Vincenzo is ideaal voor jonge kinderen. Neem nu het brede zand van Riva Etruschi, waar je zo heen wandelt.

Deze Italiaanse bestemming biedt de ultieme ontspanning voor jong en oud. Zo beschikt het over verschillende zwembaden en maar liefst drie lagunebaden voor kinderen om veilig in pootje te baden. Of daag jezelf als volwassene uit in het Olympisch Zwembad. Wat heeft Park Albatros nog meer te bieden?

Familiecamping in de buitenlucht

Families met jongere kinderen genieten volop van Park Albatros in Toscane. Toscane is vanwege haar natuurschoon dan ook dé Italiaanse vakantiebestemming bij uitstek. Park Albatros is een familiecamping in de buitenlucht met allerlei faciliteiten. Buiten het water van de camping is er een sportpark met tafeltennis en een spannend avonturenparcours.

Faciliteiten van Park Albatros

Heb je na een lange dag vol activiteiten zin in ontspanning? Het animatieteam staat klaar om de kinderen bezig te houden met talentenjachten en thema-avonden. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Daarnaast heeft Park Albatros het volgende te bieden.

  • Een watercomplex met olympisch zwembad
  • Een animatieteam met een uitgebreid activiteitenprogramma voor jong en oud.
  • Een IJssalon en souvenirwinkel
  • Riva Etruschi strand op slechts 0,8 km afstand. Het is een van de vele mooie stranden van Toscane.
  • Veel watersporten binnen 5 km van het park.

Verschillende accommodaties

Bekende aanbieders zoals Eurocamp, Vacansoleil, Gustocamp en Canvas Holidays en bieden stacaravans aan in verschillende soorten en maten aan. Ook zijn er een paar safaritenten en standaard tenten beschikbaar. Bepaal zelf of je zin hebt in eenvoud of luxe. Een stacaravan beschikt over een douche, toilet, keuken, binnen eethoek en een groot schaduwrijk buitengedeelte. Ook kun je er genieten van een BBQ en zijn er verduisteringsgordijnen en een peuter veiligheidshekje om de kleintjes geen gekke fratsen te laten uithalen. Tevens kun je kiezen uit de volgende essentiële spullen:

  • Handdoeken
  • Lakens
  • Kinderbedje
  • Een kinderpotje
  • Een speciale wagen om je kinderen in te vervoeren

Het leven in een stacaravan

Net als kamperen, is het leven in een stacaravan een behoorlijk sociale aangelegenheid. Vaak lopen er andere kinderen rond om met jouw kinderen te spelen. Je leert verschillende nationaliteiten kennen en hoort allerlei talen. Een leuke ervaring!

De zwembaden van Park Albatros

De vele zwembaden van Park Albatros zijn afgestemd op alle leeftijden. De ondiepe zwembaden zijn versierd met verhoogde eilandjes, tunnels, fonteinen en een oppervlakte waardoor gasten minder snel vallen. Je kunt er dus veilig wandelen en volop spetteren in het water. Tevens is er een gratis waterglijbaan en een olympisch zwembad om je voor even een topsporter te voelen. Van 9 tot 10 uur ’s ochtends mag je in deze baan zwemmen.

Ligstoelen aan het zwembad

Ben je liever lui dan moe? Aan de rand van de zwembaden liggen ligstoelen. Wees wel snel met het boeken van de ligstoelen, want zelfs buiten de schoolvakanties zijn ze snel volgeboekt.

Compleet park voor de kinderen

Is het toch niet gelukt om een ligstoel te reserveren? Treur dan niet, want er is genoeg te doen op de camping. Probeer je kinderen uit het zwembad te halen (best een uitdaging) en neem ze mee naar een mooi park compleet met zandbakken, minigolf, een touwenparcours voor de oudere kinderen en een dagelijkse miniclub waar kinderen naar hartenlust kunnen kleuren, klimmen en klauteren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de animatie die de kinderen lekker bezighoudt.

Minitrein en mini disco

Elke dag tussen 21.00 en 16.00 en 20.00 uur rijdt er een gratis minitrein rond de camping. Heb je iets oudere kinderen? Laat ze dan lekker dansen in de minidisco met Albi de dansende eekhoorn, een ware sensatie op Park Albatros. Tevens zijn er pingpongtafels verspreid over de camping en fietsen te huur met handige kinderzitjes.

Verhuurbare Go Karts

Oudere kinderen zullen de verhuurbare Go Karts om de camping onveilig te maken geweldig vinden. De paden zijn breed, betonnen en vlak, dus het een prima plek om te rijden.

De winkels van Park Albatros

De supermarkt van Park Albatros bevat alles wat je tijdens je verblijf nodig hebt. Denk aan luiers, babyvoeding, alcohol, muggenspray en zelfs wijn. Zoals elke buitenlandse supermarkt heeft het een flink aanbod aan lokale producten. Geniet van keuken van Italië met de volgende producten:

  • Pasta in allerlei kleuren
  • Verse ravioli en gnocchi
  • Italiaanse honing
  • Pizza
  • Italiaans brood
  • Zoete lekkernijen

Smullen maar!

Tijd om de omgeving van Park Albatros te verkennen

Park Albatros staat bekend om zijn schitterende omgeving. Het wordt omringd door het dennenbos van Rimigliano. Ook kom je er prachtige pijnbomen tegen die afhankelijk van het tijdstip van de dag van kleur veranderen. Sterker nog, ze krijgen een schitterende rode gloed krijgen bij zonsondergang. Op de camping kun je voor een zacht prijsje fietsen huren en direct vanuit Park Albatros vertrekken over een breed fietspad. Tijd om de omgeving en de mooie stranden te verkennen!

Gerelateerde berichten

Dit mag je niet missen tijdens een weekendje in Londen

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Self-drive in Namibië: Een onvergetelijk reis door het mooiste land van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer