Permanent rondreizen door Europa, ook iets voor u?

door Reis om de Wereld
243 views

Veel mensen dromen ervan om door Europa rond te reizen en daarmee de tijd van hun leven te hebben. Om van een virtuele rondreis een echte rondreis te maken.

Dat kan op vele manieren en wordt gedaan door mensen van alle leeftijden. Tegenwoordig komt steeds meer het fenomeen ‘digital nomad’ opzetten. Dit betekent dat iemand zijn of haar werk niet op een vaste locatie uitvoert, maar op plekken naar eigen keuze, waar dan ook ter wereld.

Laptop door Europa

Veel mensen kiezen ervoor om met hun laptop op zak door Europa te reizen, waar ze al rondtrekkend hun dagelijks leven leiden en in een stacaravan of chalet verblijven. Vanaf deze plek kan men op allerlei leuke plekken komen, om vervolgens s’ avonds terug te keren om te overnachten in het chalet.

Dit is voor jonge mensen dé manier om permanent op reis te zijn door Europa. Natuurlijk zal er ook gewerkt moeten worden om de kosten voor het verblijf en levensonderhoud te kunnen betalen, maar de manier waarop zal toch vaak als vakantie aanvoelen. Het werk kan immers, mits er een goede internetverbinding voorhanden is, op allerlei plekken uitgevoerd worden. Dat kan bijvoorbeeld op het strand, aan het zwembad of in de bergen.

Overwinteren

Ook als u niet meer zo jong bent, kunt u natuurlijk permanent op vakantie in Europa. Zeker voor mensen van de pensioengerechtigde leeftijd, is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een chalet neer te zetten in uw favoriete Europese land. Rondreizen kan prima wanneer u uw chalet als uitvalsbasis hebt op een plek met goede toegangswegen naar andere plaatsen.

Wilt u ook overwinteren? Wanneer uw budget het toelaat, zou u op twee verschillende plekken in Europa een chalet kunnen laten neerzetten, zodat u tijdens de wisselingen van de seizoenen gemakkelijk heen en weer kunt reizen tussen uw chalets. Zo kunt u bijvoorbeeld een nieuwe chalet in Spanje of Portugal kunnen laten plaatsen om de koude wintermaanden te ontvluchten, en een chalet dichter bij huis te overwegen om de zomer in Noord-Europa door te brengen.

Of combineer een chalet in Zuid-Europa met een tweede chalet in de bergen van Oostenrijk of Zwitserland. Zo heeft u in de winter ook nog een mogelijkheid om heen en weer te reizen voor een wintersportvakantie. Ook is er nog de mogelijkheid om uw chalet jaarlijks te verplaatsen.

Budget

Zeker wanneer u meerdere landen in Europa wilt bezoeken, zou dit een goede optie kunnen zijn. U kunt uw chalet dan via een vervoersbedrijf over de weg laten verplaatsen en er zelf achteraan kunnen rijden in uw auto. Aan het verplaatsen zijn wel kosten verbonden, dus houd hierbij rekening in uw budget. Wanneer u door veel landen wilt reizen, kunt u ook ter plekke een chalet huren voor een bepaalde tijd, om daarna weer verder te reizen naar uw volgende bestemming.

Ook gezinnen met jonge kinderen kiezen steeds vaker voor een reis door Europa, waarbij er overnacht wordt in een chalet. Een chalet biedt voldoende comfort om met een jong gezin te leven en te slapen. Met meerdere slaapkamers, een badkamer, keuken, elektriciteit, gas en water zijn alle faciliteiten voorhanden om comfortabel in een chalet te leven.

Overdag kan men met de kinderen mooie dagtripjes maken door de omgeving, terwijl de zekerheid van een chalet een comfortabel gevoel geeft. Door heel Europa zijn chalets te huur voor korte en langere periodes, dus wanneer men naar een andere plek wil trekken, dan zal er in de nieuwe omgeving altijd een chalet te vinden zijn die geschikt is voor een jong gezin.

Ben jij er klaar voor om van jouw gedroomde virtuele rondreis werkelijkheid te maken?

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer