Reisgids Kroatië, hoogtepunten en beste adresjes

door Reis om de Wereld
184 views
reisgids simpelweg kroatië

Het eiland Korcula, de stad Dubrovnik of de highlights van het schiereiland Istrië; het staat allemaal in de reisgids Simpelweg Kroatië, een slim concept van uitgeverij Lannoo die alleen de absolute hoogtepunten en beste adresjes in een streek beschrijft, zodat je niet urenlang op internet zit te zoeken.

reisgids simpelweg kroatiëNa een hoofdstuk Praktische zaken en een kennismaking met het land en de cultuur (de Moreška is de traditionele zwaarddans met prachtige kostuums dat een gevecht tussen de christenen en moslims uitbeeldt) beschrijft de gids twee uitgebreide routes, 1. van Dubrovnic naar Hvan, via Split en de eilanden en 2. van Zagreb via Istrië naar Zadar.

Zadar

Zagreb, de hoofdstad van het land, is bekend van de kabelbaan en een doolhof van straatjes met barokgebouwen. Zadar ligt in Noord-Dalmatië en heeft een charmant centrum. Dat geldt ook voor Rovinj op het schiereiland Istrië, een blikvanger, dat je zeker moet bezoeken.Natuurlijk moet je – als je van natuur houdt – de Plitvice-meren hebben gezien, met enorme watervallen en schattige meertjes. Wel vroeg je nest uit, want vanaf het middaguur drommen hier duizenden toeristen samen en is het een stuk drukker dan in de ochtend. Maar je krijgt ook tips voor onbekende juweeltjes, zoals Trakošćan en Varazdin, twee kleine plaatsjes met barokke kastelen en huizen.

Game of Thrones

Uiteraard staat de reisgids Simpelweg Kroatië vol met duidelijke kaarten, adressen van de locals en tips voor extra excursies. Een bijzonder land dus dat veel meer te bieden heeft als alleen zand, zee en kust, want niet voor niets werden hier de filmopnames gemaakt van de beroemde serie Game of Thrones.

Reisgids Simpelweg Kroatië, uitgeverij Lannoo, ISBN: 9789401490801.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer