Reistips voor een onvergetelijke wintersport single reis

door Reis om de Wereld
470 views

Misschien herken je het wel als alleenstaande of single: je vrienden hebben een relatie en besteden de vakantiedagen die ze hebben het liefste met hun geliefde op wintersport of een andere trip.

Voor jou als single is dat vaak best jammer, aangezien samen op vakantie gaan toch vaak een stuk gezelliger is dan alleen, vooral wanneer het om wintersport draait. Maar liefst driekwart van de singles gaat dan ook met anderen op vakantie. Maar hoe doe je dit wanneer vrijwel niemand met je mee kan gaan? Juist: op een georganiseerde single reis!

Voor bepaalde bestemmingen, zoals een wintersportvakantie in het mooie Oostenrijk, is het veel leuker om met andere mensen op vakantie te gaan. Samen skiën, samen borrelen en samen genieten van een prachtig berggebied. Ben jij ook toe aan een dergelijke trip? In dit artikel lees je reistips voor een onvergetelijke wintersport tijdens een georganiseerde single reis.

Check de lengte van de trip

Wanneer het de eerste single reis is die je gaat maken en je nog niet zeker bent van het feit of een vakantie zoals dit iets voor jou is, kun je naar de lengte van de trip kijken. Veel wintersportvakanties die worden georganiseerd zijn minstens een week lang, maar er zijn ook vakanties te boeken van een lang weekend of een midweek.

Misschien is dit in eerste instantie de perfecte lengte voor jou om te checken of je dit soort reizen wel ziet zitten of juist niet. Grote kans dat je wanneer zo’n weekend over is nog helemaal niet naar huis wilt maar dan heb je het in ieder geval eerst geprobeerd. Dan kun je wanneer je thuis bent direct weer een nieuwe wintersport voor singles boeken!

Kies het soort single reis uit

Om de trip zo memorabel mogelijk te maken is het fijn om van tevoren te checken op wat voor soort single reis je wilt gaan. Er zijn namelijk verschillende soorten reizen op diverse bestemmingen te boeken. Ben je bijvoorbeeld dol op apres-ski? Of wil je juist liever in een rustiger gebied gaan wintersporten? Bij de desbetreffende organisatie kun je altijd kiezen uit verschillende pakketten.

Op die manier kies je altijd voor een bestemming en reis die bij jou past! Dat is een van de belangrijkste punten wat betreft voorbereiding van een dergelijke single trip; het moet immers wel écht onvergetelijk worden! Een groep wordt altijd goed ingedeeld met een gelijke man-vrouw-verdeling. Ook kun je vaak op leeftijd selecteren zodat je zeker weet dat je je niet oud of juist heel jong gaat voelen.

Lees je vast in

Voordat je weggaat is het aan te raden om alvast het een en ander te weten van de plaats van bestemming. Hoe leuk is het wanneer jij de nodige informatie kan geven over bepaalde gebieden of skiroutes? Natuurlijk is er ook een reisleider die jullie het een en ander vertelt, maar wanneer jij al weet dat je bepaalde plekken echt niet moet missen omdat ze magisch mooi zijn kun je direct andere mensen van de vakantie meenemen.

Vergeet hierbij natuurlijk ook niet om je fototoestel mee te nemen (plus oplader!) om de mooiste plekken vast te leggen. Uiteraard draait een single wintersport om contacten leggen en nieuwe mensen leren kennen maar vergeet niet dat je hoogstwaarschijnlijk naar een prachtig gebied gaat dat te mooi is om niet op beeld te vangen.

Stel je open voor contacten

Natuurlijk ga je verder niet voor niets op een georganiseerde reis met meerdere alleenstaanden. De volgende stap is dan wel dat je je open moet stellen voor nieuwe contacten. Misschien vind je het in het begin lastig om alles van jezelf te laten zien of misschien ben je juist een feestnummer.

In een groep van een dergelijke vakantie zitten altijd verschillende soorten typen mensen. Daardoor is de kans groot dat er iemand bij zit waarmee je het direct goed kunt vinden. Het is helemaal niet erg om in het begin een beetje de kat uit de boom te kijken.

Houd er wel rekening mee dat je er slechts een week, een midweek of een weekend bent dus dat je er net zo goed alles uit kunt halen. Wie weet maak je wel vrienden voor het leven of ontmoet je iemand met wie je na de reis wel eens een hapje zou willen eten.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer