Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Heb jij een verre reis gemaakt en wil je dat op Reis om de Wereld publiceren? Dat kan! We krijgen regelmatig dit verzoek en daarom geven we je uitleg wat de eisen zijn om op Reis om de Wereld te publiceren. Mocht je nog andere vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk nog een mailtje sturen.

Aan welke eisen moet je reisverhaal voldoen?

We stellen niet hele hoge eisen aan een reisverhaal. Wel moet je een beetje kunnen schrijven en moet het lekker leesbaar en onderhoudend zijn voor anderen. Graag ook foto’s en fotobijschriften (een filmpje mag ook) bij het reisverhaal aanleveren! Je kunt één enkel reisverhaal sturen, maar ook een serie over een reis die je hebt gemaakt. Mag allemaal. Maar… het reisverhaal mag niet eerder zijn gepubliceerd. Als er twee identieke reisverhalen op twee verschillende websites staan, beschouwt Google dat als duplicate content. En dat wordt (soms) bestraft.
Hoe lang moet de tekst zijn?

Dat mag jezelf bepalen. We hebben geen maximale lengte. Hoe langer, des te beter, we houden van longreads. Maar gemiddeld zijn de reisverhalen van 500 tot 1500 woorden. Eventueel kun je het opknippen in meerdere artikelen. Die artikelen moeten dan wel min of meer op zichzelf staan.
Mag ik er links in zetten naar andere websites?

Zeker, als het maar geen commerciële links zijn. Bij de reisverhalen doen we dat niet. Wel kun je doorlinken naar je eigen persoonlijke website als je dat wilt. Reis om de Wereld heeft een hoge domain age, heeft zelf veel backlinks en wordt door Google hoog gewaardeerd. Het geeft een sterke backlink naar jouw website.
Blijf ik de baas over mijn reisverhalen?

Ja, jij blijft eigenaar van de reisverhalen. Als je de reisverhalen van Reis om de Wereld op termijn wilt verwijderen, dan kan dat.
Nou, ik heb toevallig een mooie reis gemaakt en wil dat graag publiceren. Wat nu?

Fijn! Je kunt een mailtje sturen naar email@reisomdewereld.nl met de vraag of je een reisverhaal kunt publiceren. Mocht je al een reisverhaal hebben geschreven, kun je het document (in Word) al direct meesturen. Uiteraard werpen we dan even een blik op het reisverhaal en daarna hoor je snel of we het op Reis om de Wereld gaan plaatsen.

Onze reisverhalen worden met zorg gepubliceerd. We doen er nog een redactieslag op, zodat jouw reisverhaal op een mooie manier wordt gepresenteerd voor een groot publiek.

Heb je nog vragen, laat het ons weten!