Reizen met een beperkt budget

door Reis om de Wereld
393 views

Heb je niet veel te besteden, maar wil je wel graag op reis? Ook met een beperkt budget kun je prima op reis. Met een beetje creativiteit en aanpassingsvermogen is er veel mogelijk.

Je overnacht misschien niet in de meest luxe hotels, maar als je je daarop instelt hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. We geven je de beste tips om low-budget op reis te kunnen.

Ga niet in het hoogseizoen op reis

Heb je niet veel te besteden, ga dan niet in het hoogseizoen op vakantie. De prijzen voor vliegtickets, hotels en campings zijn vele malen goedkoper buiten het hoogseizoen. Houd er wel rekening mee dat dit meestal niet voor niets is. Buiten het hoogseizoen, bijvoorbeeld in de herfst, de winter of het vroege voorjaar kan het weer in veel landen tegenvallen. Maakt dit je niets uit? Begin dan gelijk met zoeken naar aanbiedingen buiten het hoogseizoen.

Pak de bus

Reizen met de bus is vaak veel goedkoper dan met het vliegtuig of de trein. Daarnaast is reizen met de bus ook een stuk beter voor het milieu. Reizen met de bus duurt misschien wel een stukje langer, maar je ziet ook veel meer tijdens je reis. Reis je door Europa heen, dan krijg je steeds weer met een ander landschap te maken. Lekker uit het raam turen naar de omgeving is al vakantie op zichzelf!

Vergelijk vliegprijzen

Ga je toch met het vliegtuig? Check dan de vliegprijzen en vergelijk verschillende opties. Dit kan veel verschil maken. Soms is vliegen een dag eerder of later dan je geplande datum een stuk goedkoper. Ook vertrekken vanaf een andere luchthaven kan soms veel schelen. Bekijk hierbij ook luchthavens net over de grens, in Duitsland of in België. Dat kan soms tientallen euro’s schelen.

Sparen

Begin op tijd met sparen als je op reis wilt. Maak eerst een begroting en bepaal wat je ongeveer kwijt zult zijn. Zet iedere maand wat geld opzij voor je reis. Je kunt ook vakantie cadeaukaart vragen voor je verjaardag aan je vrienden en familie. Vraag iedereen iets bij te dragen en voor je het weet heb je je reis al bij elkaar gespaard.

Kies voor goedkoop verblijf

Ook op je verblijf kun je besparen. Een camping kost veel minder dan een hotel. Ook een hostel hanteert vaak veel lagere prijzen. Veel mensen vinden het een nadeel dat ze met onbekenden op een slaapzaal moeten slapen. Je kunt het ook van een andere kant bekijken. De kans dat je nieuwe mensen zult ontmoeten is groot in een hostel. Reis je alleen, dan is dat vaak erg leuk en wie weet maak je vrienden voor het leven.

Ga samen in een groot huis, zoals deze in Zuid-Afrika.

Ga met een groep

Een ander idee is om met een wat grotere groep vrienden op vakantie te gaan. Doordat je met een wat groter aantal gaat en je heel veel kosten kunt delen, kun je vaak flink besparen. Huur bijvoorbeeld gezamenlijk een huis waar je zelf kunt koken. Deze kosten kun je delen, maar bijvoorbeeld ook de kosten voor de boodschappen. Dat kan je al snel veel geld besparen.

Kies een last minute

Vaak worden vakanties al ver van te voren ingekocht door reisbureaus, maar wanneer deze pakketten niet op tijd verkocht worden levert het een reisbureau niets op. Om deze reden worden deze reizen vaak vlak voor vertrek tegen bodemprijzen verkocht, zodat het in ieder geval nog iets oplevert. Daar kun jij weer je voordeel mee doen. Hoe dichterbij de vertrekdatum komt, hoe goedkoper de reis zal zijn.

Blijf in Nederland

Een andere manier om niet veel geld uit te geven aan een reis is door in Nederland te blijven. Misschien minder spectaculair, maar ook in Nederland kun je een heerlijke vakantie hebben. Nederland heeft veel prachtige plekken die je vast nog niet allemaal hebt gezien. Wat dacht je van de waddeneilanden of de heuvels van Zuid-Limburg. Deze plekken zijn zo anders dan de rest van Nederland, dat je al snel het gevoel krijgt dat je in het buitenland bent.

Het monument Kalwaria Zebrzydowska, dichtbij Krakau in Polen.

Het monument Kalwaria Zebrzydowska, dichtbij Krakau in Polen.

Kies een low-budget bestemming

In veel landen in Europa liggen de prijzen voor verblijf en eten en drinken veel lager dan bij ons. Denk bijvoorbeeld eens aan Polen, Tsjechië of Hongarije. Deze landen zijn heerlijke toeristische bestemmingen met veel natuur, kunst en cultuur. Ook het uitgaansleven in deze landen is prima. Het verschil is, je betaalt een stuk minder. Heb je niet veel te besteden, dan zijn deze landen een prima optie.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer