Reizen met waardevolle spullen; hoe doe je dat?

door Reis om de Wereld
1,K views

Wanneer je veel op reis bent is de kans groot dat je wellicht eens hebt meegemaakt dat er iets van je gestolen is. Waar je ook komt ter wereld, overal zijn mensen die je proberen op te lichten of die je proberen te bestelen.

Natuurlijk kun je zelf een aantal stappen ondernemen om goed beschermd op reis te gaan. Net zoals het verstandig is om thuis je belangrijke documenten en waardevolle spullen in een brandkluis of een documentenkluis op te slaan is dit onderweg ook ontzettend handig.

Wist je bijvoorbeeld dat er kluisjes bestaan voor onderweg? Lees in dit artikel meer over hoe je veilig kunt reizen met waardevolle spullen.

Algemene tips voor veilig reizen

De belangrijkste tip is om voor vertrek te checken wat het reisadvies is voor jouw bestemming. Overal waar toeristen komen zijn zakkenrollers en oplichters actief. Laat je waardevolle spullen, zoals sieraden, thuis en wanneer je deze toch mee wilt nemen, laat ze dan achter in het kluisje van je ho(s)tel wanneer je naar een drukbezochte plek gaat.

Probeer een veilige kamer bij je accommodatie te krijgen; dat betekent niet een kamer op de begane grond aan een drukke weg, waar zomaar iedereen binnen zou kunnen komen. Neem nooit veel contant geld mee onderweg; stop het geld wat je meeneemt in een geldgordel direct op je lichaam zodat je niet gerold kan worden. Vertrouw je een situatie niet? Luister dan naar je gevoel en zorg dat je weg kunt. Je intuïtie zegt vaak al genoeg over een bepaalde situatie.

Lopend met waardevolle spullen

Het is aan te raden om dure sieraden niet zichtbaar op je lijf te dragen wanneer je je op drukke plekken zoals toeristische bezienswaardigheden bevindt. Wanneer je een tijd gaat backpacken of rondtrekken is het sowieso handiger om deze items thuis te laten in een brandkluis. Op die manier weet je zeker dat ze niet gestolen worden tijdens je trip of op een accommodatie.

Geld, je paspoort en andere belangrijke documenten kun je in een buidel doen die direct op je lichaam wordt geplaatst, net onder de broekriem. Op die manier kun je er zelf handig en snel bij, maar anderen niet. Laat dat nou precies dé functie zijn die een dergelijke buidel moet hebben.

Op reis met een reiskluis

Een ander alternatief om veiliger op reis te gaan met waardevolle spullen is een reiskluisje. Dit draagbare anti-diefstal product zorgt ervoor dat jouw waardevolle spullen zoals je mobiele telefoon, je portemonnee en je paspoort veilig opgeborgen zijn in een lichtgewicht buidel.

Dergelijke zogeheten reiskluizen bestaan vaak uit een sterke nylon buidel met een stalen net en een stevige kabel met een slotje om je kluis vast te leggen. Hierdoor kun je de reiskluis zowel onderweg als in je hostel of hotel goed gebruiken.

Bij het backpacken slaap je misschien wel eens in een dorm (een slaapplek met meerdere bedden) waar geen kluis aanwezig is. In dat geval is een reiskluis erg handig; je kunt de reiskluis aan je bed of in sommige gevallen zelfs aan je slaapzak vastmaken. Daarnaast is een dergelijke kluis een goed alternatief voor een kluis ter plekke omdat je nooit zeker weet of het personeel er wel of niet bij kan. Bij jouw eigen reiskluis ben je de enige persoon die bij de spullen kan.

Veilig onderweg met een autokluis

De reiskluis is natuurlijk ook goed te gebruiken wanneer je onderweg bent: je kunt de kluis eenvoudig en snel aan je lichaam vastmaken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de kluis in je tas of koffer vast te maken, maar dan moet je wel goed op je koffer of tas letten.

Reis je met de auto? Dan kun je nog op een andere manier ervoor zorgen dat je spullen veilig worden gesteld, namelijk met behulp van een autokluisje. Een autokluis is een kleine kluis die je gemakkelijk kunt opbergen in je auto, camper, caravan of boot. Dergelijke kluisjes kun je goed verbergen omdat ze zo klein zijn. Daarnaast zijn ze ook stevig te verankeren in je vervoersmiddel.

Op die manier vallen ze niet op én zijn ze niet mee te krijgen, mochten ze toch gevonden worden. Autokluisjes zijn handig om belangrijke documenten, geld, smartphones en paspoorten in op te bergen. Voor tablets en laptops zijn er grotere kluizen beschikbaar.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer