Reizen om de wereld in 80 uur

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 74 views

Ja, je leest het goed! Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het mogelijk zou moeten zijn om de reis van Phileas Fogg uit het beroemde boek van Jules Verne af te leggen in ongeveer 80 uur!

Je ziet dan natuurlijk weinig van de bestemmingen, maar je kan dan wel zeggen dat ‘je er geweest bent’. Een nieuwe interactieve infographic laat nu naast de snelste reis ook alternatieven zien voor avonturiers die niet zo op de klok letten.

Één van de interessantere opties is om de reis per boot af te leggen. Fogg reisde ook veel per boot, en je zult uiteindelijk altijd de boot moeten nemen als je niet wilt vliegen, gezien je de oceanen moet oversteken. Volgens De reis om de wereld in 80 uur zou je er dan ongeveer tweeënhalve maand over doen, toch een heel stuk langer dan met het vliegtuig!

Wereldreis

Je reis begint in Londen, waarnaar je via Dover en Calais langs Franse en Italiaanse wateren uiteindelijk aanmeert in het Egyptische Alexandrië. Vanuit daar reis je over de Rode Zee langs Jemen en Oman naar het Indiase Mumbai. Omdat je niet door India kunt reizen per boot, zul je er helemaal omheen moeten en Sri Lanka rechts moeten laten liggen op weg naar Calcutta.

Vanuit daar is het een lange zeevaart door de Straat van Malakka naar Hongkong. Vanaf het Chinese vasteland kan je dan weer richting Japan varen, gevolgd door de grote oversteek naar de Amerikaanse westkust. Enfin, nogal een avontuur!

Trein

Een andere leuke optie is natuurlijk de trein. Je zult verbaasd staan hoe ver je met de trein kunt komen! Als je het boek eer aan wilt doen, zul je door Italië moeten reizen, waardoor je de Balkan mist en een stukje met de boot over moet steken vanuit Bari of Ancona naar het nog vrij onbekende Albanië.

Ook het stuk door de Levant, tussen Turkije en Egypte, lijkt ons ietwat ingewikkeld met de trein, maar volgens de infographic bestaat er wel degelijk een optie! Met de trein zou je er op z’n snelst ongeveer een maand over doen, maar veruit de meeste reizigers zouden toch wel wat meer tijd moeten inplannen om deze reis tot een goed einde te brengen.

De infographic heeft ook nog andere opties onderzocht, zoals het reizen met de auto en de reis die Fogg zelf aflegde in 1872. Wat denken jullie? Hoever zouden jullie komen met deze vervoersmiddelen? Laat het weten.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer