Roadtrip door Italië met huurauto

Italië, het Como Meer.

Heerlijk genieten van pasta carbonara in de smalle straatjes van Rome? Of lekker tot rust komen op het strand van het Gardameer?

Deze zomer staat Italië weer hoog op het lijstje van veel reizigers. Echter komt het vaak voor dat een vakantie naar Italië maar uit één bestemming bestaat, terwijl het land zo veel meer te bieden heeft. Ontdek een combinatie van natuur, cultuur, activiteiten en ontspanning in één vakantie met een beetje hulp van ons!

Auto huren in Italië

Een auto huren in Italië brengt een hoop voordelen met zich mee. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van het openbaar vervoer of de beschikbaarheid van een taxi. Hierdoor kun je gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt. Zo kun je ook je vakantie met diverse activiteiten invullen. Je bepaalt zelf of je je auto gebruikt om net die afstand naar het strand te overbruggen of om af en toe een dagje eropuit te trekken. Ben je er in het begin van je vakantie in Italië nog niet helemaal uit of je een dagje naar Rome wilt? Met een huurauto kun je dit tijdens je vakantie alsnog beslissen zonder extra kosten te hoeven maken voor het vervoer.

Tips voor een roadtrip met huurauto

Wanneer je een roadtrip door Italië wilt maken met een huurauto hebben wij een paar tips voor je. Zo ga je zeker de vakantie van je leven tegemoet. Hieronder hebben we de belangrijkste hoogtepunten voor je op een rijtje gezet:

De Amalfikust

In de provincie Campania ligt misschien wel een van de meest prachtige Mediterraanse landschappen verscholen: de Amalfikust. Schilderachtige dorpjes met historische gebouwen en lokale restaurants met de beste pasta’s zijn er hier in overvloed. Daarnaast vind je hier ook de witte stranden met kliffen en azuurblauwe zee alsof ze uit een prentenboek komen. Kortom, een highlight die zeker de moeite waard is!

Venetië

Venetië is een aanrader als je alle hoogtepunten van Italië wilt meenemen in je roadtrip. Een van de belangrijkste vervoersmiddelen is namelijk de Venetiaanse Gondel. De stad bestaat namelijk uit meer dan 100 eilanden. Ben je opzoek naar romantiek en een echt stukje Italiaanse cultuur? Dan is Venetië de perfecte bestemming.

Cinque terre

Voor een prachtige omgeving moet je bij Cinque terre zijn. Dit is een nationaal park (UNESCO-Werelderfgoed) verspreid over vijf dorpjes: Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore. Maak gebruik van autohuur en geniet van schitterende olijf- en wijngaarden, de azuurblauwe Italiaanse Riviéra en historische details. De romantische en rustgevende sfeer is typisch Italiaans.

Colosseum

Als je een auto gaat huren in Italië mag Rome niet in je roadtrip ontbreken. Wat dacht van je een stop bij het Colosseum? In de tijd van het Romeinse Rijk was dit gebouw een groot amfitheater, speciaal gebouwd voor de Spelen. Het indrukwekkende bouwwerk is niet zonder reden bekroond tot één van de moderne wereldwonderen. Ondanks de vele natuurrampen waardoor het getroffen, is blijft het Colosseum een toeristische trekpleister waar dagelijks duizenden toeristen op af komen.

Autohuur bij HolidayCars.com

Als je de keuze maakt om een auto te huren, kun je deze van te voren reserveren óf op de plaats van bestemming. Wanneer je de auto boekt is afhankelijk van bijvoorbeeld je vakantiebestemming of de tijd van het jaar. Wij raden je aan om je huurauto vóór vertrek te boeken zodat je niet voor verassingen komt te staan. Denk hierbij aan onvoldoende beschikbaarheid van de gewenste huurauto.

Een auto huren kan al in drie stappen via de website van HolidayCars.com: zoek, vergelijk en boek. Je druk maken over onvoorziene kosten zoals betalings- of reserveringskosten is dan niet meer nodig. Bovendien kun je jouw reservering gratis wijzigen en annuleren tot 48 uur voor het ophaaltijdstip.

Klik hier voor een snelle en eenvoudige boeking van je huurauto!

Gerelateerde berichten

Self-drive in Namibië: Een onvergetelijk reis door het mooiste land van Afrika

Is jouw reisverzekering goed geregeld?

Ontdek Nederland: vijf verborgen parels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer