Rondreis China Beijing area

door Reis om de Wereld
587 views

China is één van de meest veelzijdige landen ter wereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze bestemming behoort tot de meest populaire verre vlieg vakanties. De verscheidenheid maakt dit land een geschikte locatie om zowel zelfstandig als met een groep op vakantie te gaan.

Nergens ter wereld vind je zoveel kunstschatten, culture diversiteit en natuurschoon bij elkaar. Echter, de uitgestrektheid maakt het dat er een gerichte keuze gemaakt moet worden voor het gebied dat bezichtigd gaat worden. We hebben de meest exotische, avontuurlijk en adembenemende plekken in het gebied in en rondom Beijing (vroeger beter bekend als Peking) voor je op een rijtje gezet.

Chinese muur

In China woont ruim 1/6 deel van de wereldbevolking en het land kent een 4000 jaar oude culturele geschiedenis. Het land heeft vele oorlogen gekend en een belangrijk restant van deze periode in de Chinese geschiedenis is de Chinese muur. Deze “Great Wall” is nog grotendeels in takt gebleven, staat inmiddels op de Unesco werelderfgoedlijst en mag zich met zo’n 6000 kilometer lengte zeker een indrukwekkende bezienswaardigheid noemen. De muur loopt van Shanhaiguan (een paar honderd km onder Beijing) tot Lop Nur en is op vele plekken zoals bijvoorbeeld het Mutiannyu-gedeelte te bewandelen. Hier geniet je van een adembenemend uitzicht en kun je ’s avonds relatief snel terugkeren naar een nabij gelegen stad als Beijing.

Bezienswaardigheden in Beijing

Niet voor niets de hoofdstad van het land, dat met haar rijke geschiedenis dan ook vele bijzondere plekken herbergt. In 2008 was Beijing toneel voor de Olympics en heeft rond die tijd dan ook een flinke economische boost gekregen en dat zie je terug in de welvaart die je in de stad aantreft. 

Eén van de bekendste plekken in Beijing is “het Plein van de Hemelse Vrede” dat midden in de stad ligt. Hier tref je vliegerende locals aan en het biedt tevens toegang tot de Verboden Stad. Vanuit deze plek bestuurden de Chinese keizers uit het Ming- en Qing-dynastie het rijk en is sinds jaar en dag een belangrijke toeristische trekpleister. In de verboden stad treft je verschillende indrukwekkende paleizen aan waarvan de meeste uit de 18e eeuw stammen. De film “The Last Emperor” is op deze locatie gefilmd!

Rondreis China Beijing

Een Rondreis China, Beijing area, is veelzijdig. Steek de straat over en breng een bezoekje aan het Nationaal Museum, wat je een goed beeld van de rijke geschiedenis van dit land geeft. Naast de nodige propaganda die je herinneren aan het Chinese communistische verleden, vind je er ook een indrukwekkende collectie uit diverse periodes van de Chinese beschaving.
Dan de tempel van de hemel: Vroeger werden hier Daoïstische ceremonies gehouden door de keizers om de goden te eren en gunstig te stemmen voor de volgende oogst. Tegenwoordig is dit park een populaire ontmoetingsplaats waar men vliegert, kalligrafeert of tai chi uitvoert. Geniet van het prachtige panoroma van het plein met de 3 hoofdhallen!
Voor wie een uitstapje wil maken is een bezoek aan het Xi’an zeker de moeite waard. Hier vind je het wereldberoemde Terracottaleger dat bestaat uit 9000 terracotta soldaten. Deze krijgsfiguren werden als gift meegegeven aan de allereerst Chinese keizer en stammen uit 200 voor Chr.
Naast deze highlights zijn er in en rondom Beijing nog talloze bijzondere, mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Geniet van de vele gezichten van China!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer