Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Rondreis door Engeland

45

Engeland is al jaren een populaire vakantiebestemming met een afwisselend landschap. Londen is the place to be voor de liefhebbers van stedentrips. Maar ook het fascinerende binnenland heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden. Wil je comfortabel reizen? Pak dan de boot of ferry voor een autovakantie naar Engeland.

Engeland is veel gevarieerder dan je denkt. Van het wandelen over het lange afstandpad of Public Footpath tot zwemmen, surfen of zeilen aan de zuidkust.

Zoek fossielen aan de kust in Devon of boek een autovakantie naar Bath of Exeter en bezoek de tweede hands boekenwinkels en de antiek of vintage winkels om bijzondere koopjes te ontdekken.

En wat te denken van de vele Engelse landhuizen waar u door de eigenaar zelf rondgeleid wordt. Of de kerken en kloosters uit lang vervlogen tijden? Vaak vindt er aan het eind van de dag een gezongen mis plaats die je gratis kunt bezoeken.

Hoe dan ook: Engeland is een prima bestemming voor een autovakantie. Het is de locatie pur sang voor wie er zelfstandig op uit wil trekken met een (huur)auto, caravan of het openbaar vervoer. We hebben de mooie plekken en hotspots voor je op een rijtje gezet zodat je tijdens je trip naar het eiland niets hoeft te missen.

Londen: metroloop in het oosten

Londen is bruisende metropool in het oosten van het land die snel en betaal bereikbaar is met de veerboot via Calais Dover bijvoorbeeld.

Heb je weinig tijd, pak dan een hop-on hop-off bus die je voor een prikkie langs alle bekende trekpleisters rijdt. Wat te de denken van de Tower Brigde, de Westminster Abbey en de Big Ben, een ritje in the London Eye. Of even shoppen in het wereldberoemde warenhuis Harrods waarna je de dag afsluit met een bord fish & chips in een van de vele authentieke restaurants.

In Hyde Park kom je even helemaal tot rust: een hele tegenstelling tot Piccadilly Circus, het drukke verkeersknooppunt in het centrum van de stad. Voor de cultuurliefhebbers is er het British Museum, het Natural History Museum en The Houses of Parliament. Portobello road, bekend van de film Notting Hill met Hugh Grant is een typisch Engelse wijk vol culturele activiteiten.

In London vind je ook tal van markten zoals deBorough Market. Hierkun je heerlijk kunt eten en de Camden Market met honderden kramen en winkeltjes. Tip: koop een OV-kaart zodat je zelfstandig de stad kunt verkennen met het uitgestrekte metronetwerk!

Stonehenge: monument uit de steentijd

Dit wereldberoemde megalithische monument stamt uit de Steentijd. Het ligt nabij de plaats Amesbury en staat al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wetenschappers zijn het er nog niet over eens of het bouwwerk een begraafplaats is of dat het een prehistorische kalender is. Stonehenge is tegenwoordig het walhalla voor spirituele reizigers die er de zonnewende ervaren. Daarbij komt de zon precies achter de Heel Stone op. Op de officiële website van deze trekpleister vind je alle informatie over openingstijden en een route om er te komen.

Kastelen en kathedralen

Engeland heeft een enorm bestand aan kastelen en kathedralen uit de middeleeuwen. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de rijke geschiedenis van het land.

De Liverpool Kathedral bijvoorbeeld is Anglicaanse kerk in de stad Liverpool en ligt bovenop de St. James berg. Met ruim tienduizend pijpen is het orgel in deze kathedraal dan ook de grootste van de UK! Verder mag je ook de St. Mary’s Cathedraal niet missen voordat je de tocht naar de kastelen gaat maken. De Bamburgh Castle in het noord-oosten van het land is aan de kust gebouwd en kun je van veraf al zien liggen.

Door zijn indrukwekkende inrichting staat dit gebouw niet voor niets in de lijst van topbezienswaardigheden in Engeland. The Cathedral in Canterbury is misschien wel het meest bijzondere bouwwerk. Eenmaal binnen geniet je van een pracht en praal in de vorm van schilderijen, beelden en religieuze voorwerpen.

The white cliffs of Dover: wereldwijd bekend en de inspiratie geweest voor tal van bekende liedjes. De indrukwekkende krijtrotsen zijn het bekende symbool van Kent. En is het mooist wanneer deze vanaf de zee wordt bekeken.

Dit gebied is daarnaast uitermate geschikt voor wandelliefhebbers want het gebied kent een bijzondere flora en fauna. Zo broeden er zeldzame vogels waaronder de zwartpoot Kittiwake en de blauwe Chalkhill vlinder. Daarnaast kun je natuurlijk ook heerlijk over de rotsen wandelen!

Engeland is een bijzondere vakantiebestemming waar je kunt genieten van alle aspecten die een autovakantie tot een succes maken. Ben je in Londen, let dan op: “Mind the gap between the train and the station!”