Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Rondreis door het uitgestrekte Canada

197

Het uitgestrekte Canada is een ideaal land om te ontdekken met een camper. Naaldbossen, besneeuwde bergen en spiegel-achtige meren passeren de revue. Om over de schilderachtige vissershuisjes, wilde beren, elanden en walvissen nog maar te zwijgen.

Het is niet voor niks dat Canada bekend staat om zijn adembenemende natuur. Tijdens een rondreis Canada kun je ook de Niagara Falls bezoeken en de culturele steden bekijken.

Rondreizen door ongerept Canada

Als er een ideaal land is om te ontdekken met een camper dan is het Canada wel. Tijdens het toeren door dit uitgestrekte land passeren adembenemende landschappen en sfeervolle steden de revue. Je kent ze vast wel, de plaatjes van dichte bossen, diepblauwe meren en besneeuwde bergtoppen. Om ook het wildlife bestaande uit beren, elanden, orka’s en walvissen niet te vergeten.

Tijdens een rondreis Canada kom je ogen tekort. Met reisorganisatie Kras kun je het land met een huurauto doorkruisen. Of met de bus tijdens een groepsreis. En vergeet de mogelijkheid niet om tijdens een cruise indrukwekkende gletsjers en schilderachtige vissersdorpjes te bekijken.

De adembenemende landschappen van Canada

Vooral het westen van Canada staat bekend om de indrukwekkende natuur. Vancouver Island met zijn vele beren. Banff National Park met zijn warmwaterbronnen en imposante rotsformaties.

En Jasper National Park met zijn spiegel-achtige meren en besneeuwde bergen. Tijdens een rondreis Canada kun je al deze adembenemende natuurgebieden met eigen ogen bewonderen. Stap ook eens aan boord van een ferrycruise voor een tocht door de Inside Passage.

Deze ruige kuststreek loopt tussen de staten Washington en Alaska en wordt omringd door naaldbossen en schilderachtige vissershuisjes. Tijdens de boottocht is de kans groot dat je orka’s en walvissen spot.

Indrukwekkende bouwwerken in Montréal

In het oosten van Canada draait het allemaal om sfeervolle steden. Toronto heeft dankzij de spitse CN Tower een beroemde skyline. Maar ook in Montréal, Québec en Ottawa staan rijk versierde gebouwen en imposante kastelen. Wat dacht je van de Basilique-Cathédrale Mari-Reine-du-Monde in het centrum van Montréal?

Het ontwerp van deze kerk is gebaseerd op de St. Pietersbasiliek van Rome. En ook een bezoek aan de Notre Dame in Vieux-Montréal mag niet ontbreken tijdens een rondreis Canada. In de majestueuze kerk wacht een sprookjesachtige decor van blauwe hemels en vallende sterren. Geen wonder dat Montréal de meest mondaine stad van Canada wordt genoemd.

De sensationele Niagara Falls

Altijd al eens de kracht van het water bij de Niagara Falls willen aanschouwen? Tijdens een rondreis Canada kan die droom in vervulling gaan. De Niagara waterval behoort tot de meest beroemde watervallen ter wereld.

Hij ligt op de grens met Amerika en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Canada. Vooral de boottocht met de Maid of the Mist zul je nooit meer vergeten. Een nat pak is verzekerd.

Maar je kunt de Niagara Falls zelfs ook via de Journey behind the Falls bekijken. Vanuit deze ondergrondse tunnel met observatie-platformen is het alsof je middenin de Niagara Falls staat. Een sensationele belevenis tijdens de rondreis.