Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Rondreis witte dorpen route Andalusië met La Casita

Verwen jezelf en kies voor een prachtige roadtrip door Andalusië

106

Voor mensen die van gave roadtrips in Europa houden, is Andalusië een prachtige ervaring. Beroemd zijn hier de vele zogeheten witte dorpen, de pueblos blancos. Idyllische dorpen die compleet wit gekleurd zijn en indrukwekkend om te zien. Veel witte dorpen liggen in het grote natuurgebied Sierra de Grazalema en in de provincie Cádiz.

De regio in Andalusië waar de befaamde witte dorpjes zich bevinden is enorm groot, namelijk ongeveer twee keer de oppervlakte van Nederland. Een roadtrip in dit gebied valt goed te combineren met een vakantie Malaga. Deze stad is als aanvliegroute en uitvalsbasis voor de roadtrip een prima locatie. Via La Casita kunt u prachtige luxe vakantiehuizen huren op een vakantiepark in deze regio. De appartementen zijn voorzien van een luxe wijnklimaatkast en vormen de perfecte uitvalsbasis voor jouw roadtrip.

Bezienswaardigheden tijdens de roadtrip in Andalusië

Onderweg tijdens de route langs de witte dorpen kom je tal van fraaie plekken tegen, zoals de kloof en bruggen van Ronda bij de prachtige rivier Guadalevín. Gedurende de roadtrip passeer je onder andere, op een uur afstand van Ronda, het prachtige natuurgebied Los Alcornocales in Marbella, het hartje van de Costa del Sol. Natuurlijk zet je de auto enkele keren stil langs de prachtige stranden van de Spaanse kust. Stop onderweg in het plaatsje Mijas en maak een gave rit met de befaamde burro-taxi‘s door deze plaats. Onderweg kun je genieten van de prachtige architectuur van de witte dorpjes.

Tijdens de rondreis kom je ook door het noordwesten van de provincie Huelva, dicht bij de Portugese grens. Dit is een rustig en ongerept stukje van Andalusië, dat nog niet overspoeld is door massatoerisme en een authentiek stukje Spanje laat zien. De bijnaam van dit gebied is ‘Sierra de Aracena y Picos de Aroche’, een soort Spaanse Sierra Nevada.

Je kunt hier prachtig wandelen in heuvels en genieten van oud Romeinse architectuur, die overal te zien is. In dit gebied is sprake van een serene rust, kom je geiten en veel dieren tegen zoals ezels, paarden en mooie glooiende heuvels. De Sierra de Aracena is dan ook een heerlijk vrij gebied. Het witte stadje Alájar is een niet te bezoeken plaats tijdens dit deel van jouw roadtrip.

Vergeet de kids niet onderweg!

Als je jouw kinderen meeneemt op de roadtrip, zet je onderweg natuurlijke leuke kinderliedjes op. Op deze manier wordt de roadtrip een werkelijk onvergetelijke ervaring en iets dat de kids zich nog lang zullen herinneren. Als ze de kindermuziek van toen namelijk weer horen, moeten ze terugdenken aan die gave roadtrip in Spanje.

Een roadtrip door Malaga kun je ook winnen!

Overigens kun je de indrukwekkende reisvakantie die hierboven is beschreven ook gewoon winnen. Wijnliefhebbers hoeven alleen maar een wijnkast te kopen om kans te maken op deze gave roadtrip door Andalusië. Ideaal natuurlijk om meteen alvast wat Spaanse flessen wijn in op te slaan, zodat je al wat voorpret hebt van de roadtrip die je kunt winnen.

En win je niet? Dan is er geen man overboord, want een vakantie naar Malaga en Cadiz om de witte dorpen te bewonderen, is via aanbieder La Casita goed betaalbaar.