’s Werelds mooiste najaarsbestemmingen

door Reis om de Wereld
588 views
temple Ubud Bali

De zomer is nog maar net voorbij of de herfst heeft zijn intrede al gedaan. De dagen worden korter, kouder en donkerder. Je zou kunnen wachten tot volgend jaar zomer voor wat zon, maar gelukkig zijn er in de winter ook genoeg plekken om naartoe te gaan.

Lekker overwinteren aan de andere kant van de wereld en de Nederlandse winter gewoon negeren. Wat is er fijner dan halverwege het drukke jaar nog even een paar weken met de voeten in het zand genieten van de mediterraanse zon, lekker cocktails drinken en lange strandwandelingen maken? Of die reis naar de andere kant van de wereld maken?

◦ De Canarische Eilanden zijn bij uitstek perfect om op te overwinteren. Als eilandenarchipel in de Atlantische Oceaan ligt het lekker dicht bij de evenaar, dus is de gemiddelde temperatuur zelfs in december rond de 30 graden. De zon schijnt onvermoeibaar om jou op te warmen in deze koude maanden. Elk eiland heeft iets unieks, maar tegelijkertijd ook iets heel toegankelijks. La Gomera is het oudste eiland van de groep, op Tenerife staat de Teide, met 3718 meter de hoogste berg van Spanje en op La Palma staat de vulkaan Teneguía. Deze kwam voor het laatst tot uitbarsting in 1971 en tegenwoordig is er geen teken meer van vulkanische activiteit, maar het heeft wel zijn sporen achter gelaten op het eiland. De Canarische Eilanden lenen zich heel goed voor een vakantie, omdat de eilanden ontzettend toeristenvriendelijk zijn met mooie grote resorts aan de kusten en veel bezienswaardigheden. Dus of je nu lekker aan het strand wil bakken in de bloedhete zon met een goed boek of cultuur wil snuiven in de kleine stadjes en wil proeven van de plaatselijke cuisine; op de Canarische Eilanden kan het allemaal!

◦ Ook Bali, Indonesië is een hele fijne bestemming voor in het najaar. Bali is een paradijs op aarde en perfect om weer even helemaal tot jezelf te komen. Ja, Bali heeft zon, zee, strand en een groot aantal resorts, wat dé ingrediënten voor een perfecte zonvakantie zijn. Maar Bali is zoveel meer dan dat. Het staat bekend als één van de vriendelijkste eilanden ter wereld. Ook kent het een ontzettend rijke cultuur met heel veel tradities en gewoontes waar alles voor aan de kant wordt geschoven. Je komt niet alleen naar Bali voor dat beetje peace of mind, maar ook om het Balinese volk te ervaren. Je kunt duiken en snorkelen aan de kust, traditionele tempels bezoeken of langs de rijstvelden rijden. Bali is perfect voor een ieder die naar de zon wil, maar ook als een beter mens wil terugkomen. Bali zal je leren van elke dag te genieten.


◦ Voor een mooie strandvakantie in Zuid-Afrika moet je in KwaZulu-Natal zijn. Dit ligt aan de zuidoost kust van Zuid-Afrika en de zee heeft hier een fijn temperatuurtje. Maar niet alleen voor een strandvakantie is Zuid-Afrika perfect. De winter is ook bij uitstek een goed moment om op safari te gaan. Je verblijft in een authentieke lodge waar je ’s ochtends wakker gemaakt wordt door het gebrul van een olifant. In de middag ga je op avontuur zoekend naar een van de Grote Vijf en ’s avonds geniet je van de lokale cuisine. Veel mensen verliezen hun hart aan Afrika als ze er eenmaal zijn geweest en het is niet moeilijk om te raden waarom. De mensen zijn heel vriendelijk, de cultuur is overweldigend en de natuur is adembenemend.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer