Spaans leren in Salamanca

door Reis om de Wereld
564 views

Spaans is een ontzettend populaire taal in Nederland. Spanje is niet alleen aantrekkelijk vanwege het aantrekkelijke klimaat, maar ook vanwege het grote taalgebied van het Spaans. Veel jonge Nederlanders kiezen er dan ook voor om zich het Spaans te bemachtigen. En de populairste stad om een cursus Spaans te volgen is het redelijk onbekende Salamanca.

Don Quijote

Een van de grootste taalscholen, die in heel Spanje gevestigd zit is Don Quijote. In Salamanca zit deze school in een 16e-eeuws klooster. Hier zijn veel taalstudenten uit alle uithoeken van de wereld, welke je kunt treffen in het café binnen de kloostermuren. Daardoor is het gemakkelijk om een sociaal leven op te bouwen naast de lessen die er worden gegeven. Spaans leren in Spanje verrijkt niet alleen je taalkennis maar ook je cultuur. Er worden tijdens de cursussen ook cultuurlessen aangeboden. Hier kan je later in het bedrijfsleven veel profijt van hebben.

Historische stad Salamanca

De binnenstad van Salamanca is een van de meest levendige studentengebieden. Maar daarnaast is het ook een stad vol historie, die te vinden is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen behoren tot de Romaanse stijl, en een groot deel komt voort uit de Spaanse renaissance. Doordat deze gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven is er nog altijd de uitstraling van een dorp.

Aantrekkingskracht studenten

De aantrekkingskracht is niet alleen groot op buitenlandse studenten, maar ook op Spaanse studenten zelf. Natuurlijk zijn de steden Barcelona en Madrid ook trekpleisters voor studenten, maar Salamanca bied toch het meest bruisende studentenleven van Spanje. De barren zijn er iedere avond tot de nok toe gevuld met internationale studenten, waardoor er dus twee voertalen gelden(Spaans en Engels).
De aanwezigheid van de vele taalscholen in Salamanca is logisch te verklaren. De universiteit van Salamanca stelt de DELE-Examens vast. Deze gelden wereldwijd en zijn te vergelijken met het Cambridge Engels, welke ook wereldwijd worden toegepast.

Verblijf

Je verblijf in Salamanca kan je op een aantal manieren doorbrengen. Zo worden er veel kamers aangeboden in de stad. Deze studentenflats hebben meestal kamers voor één of twee personen en liggen maximaal op 30 minuten afstand van de scholen.
Wanneer je goedkoper wilt verblijven in een typische Spaanse cultuur kan je er ook voor kiezen te overnachten bij een gastgezin. Je krijgt het echte Spaanse leven mee, en bent er buiten school ook continu bezig om je Spaans te verbeteren. Beddengoed, handdoeken en een wasservice zit dan ook altijd inbegrepen waardoor je relatief weinig hoeft te regelen.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer