Sprookjesachtige kerstmarkt van Tallinn

door Reis om de Wereld
853 views
estland, tallinn

De kerstmarkt van Tallinn, de hoofdstad van Estland, wordt elk jaar gehouden op Raeokoja plats, het plein voor het majestueuze stadhuis. De honderden kerstlichtjes, het met sneeuw bedekte plein, de kraampjes die kerstversieringen en traditioneel eten verkopen – er heerst een sprookjesachtige sfeer. Het hart van de markt, naast de Kerstman en zijn rendieren, is Estland’s meest bekende kerstboom.

De kerstboom is omringd door kleine kraampjes van lokale handelaren die hun waren aanbieden. Hier kun je terecht voor handgemaakte souvenirs en kerstcadeautjes. Er zijn ook kraampjes die specialiteiten van het seizoen uit de Estse keuken aanbieden, van bloedworst en zuurkool tot peperkoek, glühwein en andere heerlijke versnaperingen.

Sneeuwsculpturen

Door de romantische en pittoreske sfeer, is de kerstmarkt bijzonder geschikt als uitstapje voor twee. Maar er is ook genoeg te doen voor een familie en vermaak voor de kinderen is op de kerstmarkt volop aanwezig. Zo is er een mini-dierentuin voor de kleintjes, met onder ander konijnen, geiten, lammetjes, pony’s en ganzen. Ook zijn er prachtige sneeuwsculpturen rondom het plein te vinden.

Visit Estonia

Er is tevens een cultureel programma dat elk weekend en op speciale dagen wordt gehouden, met voorstellingen van zang- en dansgroepen en koren uit verschillende landen. De kerstmarkt wordt gehouden van 22 november 2013 tot 8 januari 2014, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op:http://www.visitestonia.com/en/tallinn-christmas-market

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer