Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Starten met duiken? 5x de mooiste duikspots van de wereld

49

Aan land hebben veel reizigers al ongelofelijk veel ontdekt, maar onder water is er nog veel te ontdekken. En aangezien 70% van onze wereld uit water bestaat is dat nogal water!

Daarom heeft Holidaytrust.nl een leuke lijst met de mooiste duikspots van de wereld samengesteld waar je als startende duiker kan genieten van de schitterende onderwaterwereld.

Ko Tao de goedkoopste duikplek van va Azië

Duiken is niet super goedkoop en dan is het wel zo fijn om ook een beetje op de centjes te letten. Duiken op Ko Tao is daar een goed voorbeeld van! Hier kan je voor een mooi bedrag nog je PADI halen en genieten van de prachtige onderwaterwereld. Op ongeveer een uur varen vind je Sail Rock waar je de rots onder water naar binnen kan gaan om daar de mooiste vissen te ontdekken.

Gili Trawangan bij de Gili-eilanden

Gili Trawangan is een stukje bij Lombak en is rijk aan zeedieren. Om precies te zijn kan je hier 3500 verschillende zeedieren vinden en dat is al reden genoeg om hier een het water in te plonsen. Het mooste van alles is dat hier meerdere duikscholen zitten die aardig concurreren waardoor je voor relatief weinig geld je PADI kan halen. Binnen drie daken heb je hem binnen en kan je genieten. Je vindt hier onder andere Schipwreck en Turtle heaven. Super leuk!

Enkele stappen van het Koraal in Dahab – Egypte

Hier hoef je niet uren in een boot te zitten om het prachtige koraal te ontdekken. Slechts op enkele stappen van het strand vind je al prachtige koraalriffen waar betoverende vissen tussen zwemmen. Op ongeveer 30 meter uit de kust kan je al starten met duiken en dat is voor duiken erg snel. Zeker voor echte starters ideaal!

Combineer je droomvakantie en duiken op de Malediven

Oke, het is niet de makkelijkste plek op wereld om te bereiken. Maar dan heb je wel een droomvakantie waar je echte schitterend kan duiken. Geniet van je eigen watervilla waar je zo de zee in kan springen. Kuredu Resort is zo een resort waar je naast een vakantievilla ook gebruik kan maken van de duikschool. Super handig want zo hoef je niet opzoek naar een duikschool. Eerder schreven Monique en Martijn al over hen duikvakantie op de Malediven. Lees deze hier

Lekker dichtbij duiken aan de Côte d’Azur

Wie zegt dat je altijd ver moet reizen om goed te kunnen duiken? Aan de Côte d’Azur kan je prachtig duiken waar je onder andere 20 verschillende scheepswrakken vind om de meest mooie vissen te spotten.