Terschelling: een veelzijdig eiland

Ben je op zoek naar een leuke locatie in Nederland? Of je nu gaat voor een leuke vakantie, natuur of cultuur: op Terschelling Waddeneiland vind je alles wat je maar nodig hebt. In dit artikel vertellen we je meer leuke weetjes over het middelste (bewoonde) Waddeneiland van Nederland.

Toerisme

Net zoals de andere Waddeneilanden moet Terschelling het vooral hebben van het toerisme. In het hoogseizoen bivakkeren er drie keer zoveel mensen op het eiland in vergelijking met de rest van het jaar.

Veel verschillenden groepen toeristen weten ieder jaar de boot van Harlingen naar Terschelling weer te vinden. Niet alleen gezinnen en ouderen, maar ook voor veel jongeren is Terschelling de locatie voor hun eerste vakantie zonder ouders.

In tegenstelling tot Vlieland en Schiermonnikoog is Terschelling wel gewoon met de auto toegankelijk. Over het eiland rijden echter ook verschillende busdiensten die heen en weer pendelen tussen de haven, de verschillende dorpen en vakantieparken op het eiland. Op deze lijnen wordt gebruik gemaakt van elektrische bussen.

Bedrijfsuitjes

Voor bedrijven is Terschelling een meer dan interessante locatie voor bedrijfsuitjes. Het is een uitstekende kans om te werken aan de teambuilding op Terschelling. Het strand en de zee biedt hiervoor veel leuke mogelijkheden, zoals raften, blokarten en beachgolf. Met een personeelsuitje op Terschelling leren werknemers goed samen te werken en leren ze elkaar bovendien op een heel andere manier kennen dan tijdens de werkzaamheden.

Natuur

Net zoals op de overige Waddeneilanden speelt op Terschelling de natuur een belangrijke rol. Zo’n 80% van het eiland bestaat uit duinen en kwelders, een begroeide buitendijkse landaanwas.

Als één van de weinige plekken in Nederland groeit op Terschelling de cranberry, nadat in 1845 een vat cranberries vanuit Amerika aanspoelde. Natuurreservaat ‘de Boschplaat‘ staat bekend als broedplaats van tal van vogels en heeft daarom de status van Europees Natuurreservaat.

Cultuur

Het jaarlijks terugkerende theaterfestival Oerol trekt al sinds het begin in 1982 vele cultuurliefhebbers naar het eiland. De laatste jaren zijn er steeds zo’n 50.000 bezoeker per editie, dat in totaal tien dagen duurt. Op Oerol zijn optredens van muzikanten, toneelgroepen, beeldende kunstenaars en andere podiumkunstenaars.

Eén van de meest iconische punten van Terschelling is de Brandaris, de markante vuurtoren van het eiland. De eerste toren, gebouwd in 1323, stortte in 1570 in zee, waarna het tot 1594 duurde tot er een nieuwe toren stond. Deze toren staat er nu nog steeds en werkt tegenwoordig geheel automatisch. Vandaag de dag is de vuurtoren ook een geliefde locatie voor voltrekken van huwelijken.

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer