Thailand is weer hot!

door Reis om de Wereld
217 views

Thailand heeft een roerige en onrustige politieke tijd achter de rug. Zo heeft er recent een staatsgreep plaatsgevonden, maar het lijkt erop dat de rust is weergekeerd. De populariteit van Thailand onder backpackers is hierdoor ook weer toegenomen. We kunnen dus gerust zeggen: backpacken Thailand is weer hot!

Thailand is dan ook een prachtig land en veilig backpacken gaat hier vrij eenvoudig. De wegen in Thailand zijn van goede kwaliteit en bussen en treinen zijn betrouwbaar genoeg om er gebruik van te kunnen maken. Daarnaast is het relatief goedkoop om in Thailand te reizen. Welke regio’s en activiteiten mag je zeker niet missen tijdens je backpack vakantie?

Bangkok

Bangkok is een bruisende wereldstad en tegelijkertijd een prima startpunt voor je reis door Thailand. Vanuit deze stad kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk doorvliegen naar landen zoals Vietnam, Cambodja en Laos. Daarnaast is Bangkok de perfecte stad om andere reizigers te ontmoeten.

Een floating market is een drijvende markt waar handel bedreven wordt. Voorheen kwam dit veel voor in Bangkok, maar in de stad heeft het water plaats gemaakt voor diverse wegen. Buiten de stad zijn er echter nog veel drijvende markten te vinden waarvan je er minimaal eentje bezocht moet hebben. De meest bekende drijvende markt is de Damnoen Saduak Floating Market waar je werkelijk alles kunt krijgen.

Koh Tao

Koh Tao is een klein tropisch eiland in Thailand. Je vindt hier prachtige stranden en andere indrukwekkende flora en fauna. Daarnaast is Koh Tao hét eiland om te snorkelen en te duiken.

Het grote strand Hat Sai Ri is de plek waar de meeste duik faciliteiten aanwezig zijn. Alles dat je nodig hebt om te gaan duiken, kun je hier vinden. De beste plekken om te duiken zijn de mini eilandjes rondom Koh Tao. Er zijn boten die je hier naartoe kunnen brengen en duikuitrustingen verhuren. Het is zelfs mogelijk om hier je duikcertificaat te behalen!

Chiang Mai

Chiang Mai is één van de populairste steden in Thailand onder backpackers. De stad ligt in het noorden van Thailand en is vooral erg populair vanwege de schitterende natuur die er te vinden is.

Een jungle trekking is één van de activiteiten die je zeker moet ondernemen tijdens je verblijf in Chiang Mai. Populair zijn de jungletochten van 2 of 3 dagen. Vaak overnacht je in een speciaal junglekamp. De jungle zit vol muggen, smeer je daarom goed in met muggenstift. Het is een aanrader voor iedereen die van avontuur houdt.

Krabi

Krabi is een prachtige badplaats in het zuiden van Thailand. De mooie natuur, de zee en het strand maken Krabi erg populair en geliefd onder toeristen. Zo kun je op deze plek bijvoorbeeld veel duiken en snorkelen. Aan de boulevard van Ao Nang Beach kun je een lekker koud biertje drinken.

Rotsbeklimmen is een populaire attractie in Krabi. De omgeving van Krabi is erg geliefd onder klimmers vanwege de kalksteenrotsen en uitdagende rotspartijen die er te vinden zijn. In het gebied rond Railay zijn maar liefst 700 klimroutes te vinden. Zowel de beginnende als ervarende klimmer kan hier goed terecht.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer