Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Tips bij het boeken van een last minute vakantie

85

De aanbiedingen lijken vaak te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar! Het komt namelijk heel vaak voor dat de mooiste reizen voor bizar lage prijzen te boeken zijn.

Zie jij ze ook vaak voorbij komen, maar is het nog nooit gelukt om zelf voor een spotprijs een mooie vakantie te boeken? Lees dan snel verder voor belangrijke tips bij het boeken van een goedkope last minute

Wanneer is een vakantie ‘last minute’?

Je hoort de term ‘last minute’ vast vaak zat voorbij komen, maar wie bepaalt wanneer we wel of niet van een last minute spreken? Hier is niet echt een vaste regel voor eigenlijk. Wel kunnen we zeggen dat de verschillende reisorganisaties in Nederland vasthouden aan ongeveer dezelfde regels. Er wordt in de meeste gevallen namelijk van een last minute vakantie gesproken wanneer de vertrekdatum ongeveer 6-8 weken of minder van ons vandaan ligt.

Last minutes zoeken

Zo’n goedkope last minute scoren klinkt heel verleidelijk, maar waar begin je met zoeken? Het aanbod aan vakanties wordt steeds groter en soms zul je door de bomen het bos niet meer zien. Om de kans te vergroten op het scoren van een top aanbieding, volgen hieronder 3 belangrijke tips:

– Gebruik goed de beschikbare filters. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een 5* zonvakantie in juli? Vergeet dit dan niet aan te geven?

– Vergelijk voor het boeken jouw reis bij verschillende partijen. De prijzen van precies dezelfde reis kunnen soms nogal verschillen.

– Houd deal-sites in de gaten! Er zijn tal van sites die de allerbeste vakantiedeals voor je verzamelen.

Flexibel zijn

Voor het boeken van een goedkope last minute is dit misschien wel de belangrijkste tip: wees flexibel! De meest voorkomende reden dat last minutes vaak zo goedkoop zijn, is het feit dat vliegtuigen en hotels gevuld moeten worden. Omdat dit per datum heel verschillend kan zijn, is een reis soms maar op 1 bepaalde vertrekdatum goedkoop te boeken. Als jij flexibel bent qua vertrekdata hoef jij dus niet achter het net te vissen…