Tips om een hoge telefoonrekening in het buitenland te voorkomen

door Reis om de Wereld
400 views

Een telefoon is tegenwoordig onmisbaar op reis. We maken foto’s en blijven in contact met de buitenwereld.

Maar geef toe: de kosten zijn niet altijd even leuk en die geef je liever uit aan een toffe excursie of een lekkere cocktail op een strand. Dus let even op: met deze tips betaal jij nooit meer teveel voor je telefoongebruik in het buitenland.

Toen je hoorde dat de roamingkosten per 15 juni werden afgeschaft sprong je vast en zeker een gat in de lucht. Voortaan kun je op Instagram Stories van begin tot eind vastleggen hoe je citytrip naar Praag verloopt. Als je daar behoefte aan hebt dan.

Whatsappjes

Maar de wereld is – gelukkig! – groter dan Europa en helaas gelden daar nog steeds roamingkosten. Roamingkosten zijn kosten die providers elkaar rekenen voor het gebruik van elkaars netwerk. En die kosten betalen ze niet zelf, maar rekenen ze terug naar jou. En dat kan best veel zijn.

Schrik niet, bij sommige providers betaal je gewoon 10 euro voor een MB. En zo’n MB is niet veel. Met honderd MB verstuur je 50 Whatsappjes.

Databundel

Voor die 10 euro kun je in Indonesië uitgebreid uit eten, dus waarom zou je het uitgeven aan een enkele MB?

Met de volgende tips kom je een heel eind:

  • Koop een databundel. De meeste providers hebben wel een zogenaamde wereldbundel waar je 100 MB voor een paar euro kunt kopen. Als je thuis een onbeperkte bundel hebt zal het even wennen zijn, want 100 MB is er binnen een mum van tijd doorheen.
  • Data besparen dus. Kies altijd voor mobiele versies van websites, die vragen een stuk minder data.
  • Schakel ook je apps op de achtergrond uit, want deze stiekemerds vragen gewoon nog data ook al zie je ze niet.
  • Pushberichten vragen ook veel data, dus die kun je ook beter uitschakelen. Kom je nog een stuk meer tot rust ook.
  • Ook bestanden downloaden kun je beter niet via je bundel doen, maar gewoon via wifi. Op de gekste uithoeken is tegenwoordig wel een wifispot te vinden.
  • Blijf je voor een langere tijd in een land? Dan kun je wellicht een lokale simkaart met 3 of 4G aanschaffen. Dat scheelt je een hoop geld.

Geen databundel en moet je maar even het internet op? Dit betaal je per provider voor één MB:


Bron: UnitedConsumers

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer