Tips om jouw telefoon op reis te beschermen

door Reis om de Wereld
463 views

Zodra we deze vervelende coronapandemie voorgoed vaarwel zeggen, moeten we het voorlopig nog even doen met mooie vakantieherinneringen.

Dat is echter geen reden om ook weer vooruit te kijken, want wegdromen bij een mooie rondreis door Spanje of een stedentrip naar New York kan nooit kwaad, toch?

Reis jij regelmatig en wil je het gevaar op telefoonschade voorkomen? Wij delen in dit artikel een aantal handige tips, zodat je straks goed voorbereid op reis kunt gaan.

Tip 1: Gebruik een screenprotector

Wist je dat de meeste telefoonschade wordt veroorzaakt door barsten in het touchscreen? Gelukkig behoort dit tot het verleden, als je gekozen hebt om jouw smartphone te beschermen met een kwaliteit screenprotector. Waar je bij veel webshops kunt kiezen uit een screenprotector van glas of van kunststof, komt de glazen – ook wel tempered glass – screenprotector als beste uit de test.

Met een glazen screenprotector hoef je niet in te leveren op de schermkwaliteit, maar weet je wel zeker dat het scherm van je telefoon beter beschermd wordt tegen krassen, stoten en vallen. Combineer je een screenprotector met een iPhone hoesje, zorg er dan wel voor dat je een case friendly screenprotector koopt. Deze type screenprotectors lopen net niet helemaal door tot aan de rand van het scherm. Daardoor blijft het hoesje goed op zijn plek zitten.

Tip 2: Koop een stevig telefoonhoesje

Niets is vervelender dan een kapotte of beschadigde telefoon op reis. Ver weg van thuis en in een ander land blijft een smartphone toch wel jouw directe lijntje met de buitenwereld. Om te voorkomen dat jouw telefoon schade oploopt tijdens een bergtocht door een ongelukkige val, kun je maar beter een smartphonehoesje aanschaffen.

Er bestaan speciale waterdichte telefoonhoesjes waarmee je onderwater de mooiste foto’s kunt maken, maar ook extra stevige telefoonhoesjes die de hoogte valtesten hebben doorstaan. Dat is een hele geruststelling!

Shop tip: hier vind je de leukste en beste telefoonhoesjes

Trouwe volgers kennen de webshop van Casimoda wel: een online boetiek met de hipste en leukste telefoonhoesjes! Je vindt in hun online store telefoon hoesjes voor bijna alle denkbare toestellen, waaronder ook de welbekende high-end vlaggenschippen van Apple, Samsung en Huawei.

Maar wisten jullie al dat Casimoda ook smartphonehoesjes verkoopt met tropische prints en reislustige quotes? Zo vind je altijd wel een gsm hoesje die past bij jouw reisbestemming. En mocht je een beetje verdwaald raken in hun assortiment, dan kun je altijd nog hun vriendelijke helpdesk inschakelen om de ‘keuzestress’ te baas te blijven. Zet deze webshop dus maar vast in je favorieten!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer