Tips voor een autovakantie in Denemarken

door Reis om de Wereld
320 views

Denemarken is een heerlijke vakantiebestemming vanwege de natuur, de rust en ruimte die je hier vindt en de interessante steden en prachtige stranden.

Er is voor ieder wat wils en met de auto kun je Denemarken eenvoudig ontdekken. Wij delen deze tips met je.

Mooie routes richting Denemarken

Een autovakantie heeft vele voordelen. Zo ga jij weg op de tijd dat het jou uitkomt en maakt de reis naar je vakantiebestemming echt al deel uit van jouw vakantie. De meest gereden route naar Denemarken loopt door Duitsland. Je rijdt via Osnabrück, Bremen en Hamburg richting het Deense Kolding.

Wil jij onderweg een paar Duitse steden bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het kan zijn dat je een milieusticker nodig hebt. Dit kan ook het geval zijn als je de snelweg verlaat. Wanneer je van plan bent om naar het oosten van Denemarken te reizen, naar bijvoorbeeld Kopenhagen of Møn, kan het praktisch en leuk zijn om de veerboot te nemen van Puttgarden naar Rødby.

Check voor vertrek of jij de best passende en goedkoopste autoverzekering hebt afgesloten en of je de verplichte veiligheidsartikelen in je achterbak hebt liggen. Net als in Nederland ben je in Denemarken niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Het kan in bepaalde situaties wel verplicht zijn om een gevarendriehoek te gebruiken.

Route bepalen

Denemarken heeft veel te bieden. Om optimaal gebruik te maken van je vakantiedagen valt het aan te raden om van tevoren jouw route uit te stippelen. Als je een beetje weet welke route je wil volgen kun je er ook voor kiezen om vooraf een accommodaties te boeken of een campingplekje te reserveren.

Ga bijvoorbeeld voor een route waarbij je langs de mooiste natuurgebieden komt en wissel natuur af met cultuur. In Denemarken valt ontzettend veel te bekijken. Zo heeft Noord-Jutland een prachtige kustlijn en kun je hier zelfs van dorp naar dorp rijden over het strand.

Bijzondere vakantiehuisjes

Je hebt een ruime keuze uit bijzondere en sfeervolle vakantiehuisjes. Veel Denen beschikken over een vakantiehuisje in de natuur. Deze staan bijvoorbeeld in de duinen, direct aan zee of aan de rand van het bos. De karakteristieke huisjes zijn vaak van hout gemaakt en deze kun je in het voor- en najaar voor een zeer betaalbare prijs huren.

Doordat de vakantiehuisjes als tweede huis dienst doen, zijn deze zeer comfortabel. Dankzij het typische Scandinavische lichte interieur en het uitzicht op de natuur voel je je hier al snel thuis.

Ook zijn er veel natuurcampings te vinden in het land. Wild kamperen is verboden in Denemarken, maar wel zijn er veel bossen en gebieden waar kamperen midden in de natuur expliciet is toegestaan.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer