Tips voor een prettige vliegreis met kinderen

door Reis om de Wereld
331 views

Met de zomervakantie in aantocht zullen velen hun vakantieplannen al rond hebben. Als u met het vliegtuig gaat reizen en de kinderen meeneemt, dan zult u zich nu wellicht al afvragen hoe u de kids rustig, blij en vooral bezig kunt houden.

Met name tijdens langere reizen kunnen kinderen zich gaan vervelen en bijna altijd zorgt ook de oorpijn voor veel ophef. In combinatie met het slechte slapen, het lange stilzitten en andere vliegongemakken kan het voor ouders lastig zijn om hun nageslacht rustig te houden. Of niet? Met deze tips zijn de kinderen in ieder geval een stuk rustiger. En dat is wel zo prettig voor papa, mama en uw medepassagiers.

1. Verveling is dodelijk

Kinderen die zich vervelen zullen in veel gevallen gaan klagen, zeuren, trekken of huilen. Zorg daarom dat je een (volle!) mp3-speler, spelletjes, kleur- en stripboeken of ander favoriet speelgoed meeneemt. Wie creatief is, kan natuurlijk ook zelf een leuk spel verzinnen.Ik zie ik zie wat jij niet” ziet is een gouwe ouwe en je kunt de kids ook op pad sturen met pen en papier om 10 voorwerpen na te tekenen die papa dan moet raden. De beweging en het denken maakt de kinderen moe en hierdoor zullen ze ook beter slapen. Veel vliegmaatschappijen hebben tegenwoordig ook entertainment aan boord waaronder films, muziek en soms ook games. Een gouden tip: reserveer vooraf je favoriete zitplek zodat je verzekerd bent van een prettige plek, een verstelbare stoel en voldoende beenruimte.

2. Vliegongemakken aanpakken

Oorpijn staat met stip op 1 als het gaat om vliegongemakken. Door het verschil in luchtdruk dat met name ontstaat tijdens het stijgen en dalen, kan er in sommige gevallen heftige oorpijn ontstaan. Kinderen zijn hier gevoeliger voor en kunnen er veel hinder van ondervinden. Zorg daarom dat je altijd voldoende kauwgum bij de hand hebt. Op het moment dat de oorpijn ontstaat, geeft het stevig kauwen een verlichtend effect want de oren gaan “ploppen” en de vervelende druk verdwijnt. Ook Otrivin neusspray kan enige verlichting bieden, maar dit dient wel een uur voor vertrek gebruikt te worden zodat de neusslijmvliezen ruim de tijd hebben om te krimpen.

3. Rust, reinheid en regelmaat

Neem in de handbagage verfrissingsdoekjes mee om de vliegreis met kinderen makkelijk te maken, wat snacks en wat te drinken mee want dorstige of hongerige kinderen zijn doorgaans géén blije kinderen. Zorg dat de kinderen tijdens de lange vlucht ook de nodige slaap pakken. Heb je te maken met een (groot) tijdsverschil tussen NL en de vakantiebestemming, zorg dan dat je tijdens de vlucht al wat richting het nieuwe ritme gaat leven. Gaan de kinderen normaal rond 8 uur slapen maar is het op de plek van bestemming een aantal uren vroeger? Laat de kinderen dan wakker blijven tot bijvoorbeeld 10 uur zodat ze al wat kunnen wennen aan hun nieuwe ritme. Heb je een erg druk kind dan kan de huisarts wellicht een rustgevend middeltje voorschrijven zodat de vlucht prettiger wordt ervaren en de slaap sneller wordt gevat. Zo kom je zelf ook aan je welverdiende nachtrust toe!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer