Tips voor een roadtrip door Frankrijk

Vanaf Nederland kun je ontzettend goed een roadtrip maken naar en door Frankrijk. Frankrijk is niet voor niets een van de meest bezochte landen door Nederlanders! Menigeen is verliefd op de krijtkust van Normandië, de groene heuvels van de Vogezen en de stranden van Zuid-Frankrijk.

Bij het plannen van een roadtrip door Frankrijk zijn er een aantal punten waar je op kunt/moet letten om van je roadtrip een onvergetelijke vakantie te maken. Boek in het hoogseizoen bijvoorbeeld je accommodaties vooraf, zodat je niet voor onverwachte verrassingen staat.

En houd rekening met de benodigdheden die je in Frankrijk in je auto verplicht moet hebben liggen. Dit en meer lees je in dit artikel omtrent roadtrippen door Frankrijk.

Huren van vakantiewoning(en)

Je kunt er dus voor kiezen om voordat je op pad gaat (een deel van) de accommodaties waar je wilt verblijven vast te leggen. Het boeken hiervan is vooral heel verstandig wanneer je bijvoorbeeld in het hoogseizoen gaat: de maanden juli en augustus.

Net buiten het seizoen, bijvoorbeeld in de maanden mei en begin juni en het laatste deel van september, is het vaak een stuk rustiger én liggen de prijzen een stuk lager. Heb je dus de mogelijkheid en vrijheid om buiten het seizoen accommodaties te boeken dan raden we je dat juist aan. Een van dé boekingswebsite op het gebied van magische Franse accommodaties is http://www.azurselect.nl/. Hier vind je de beste Franse huisjes, villa’s en appartementen voor hele aantrekkelijke prijzen!

Sommige mensen vinden het prettig om tijdens een roadtrip de verblijfsplekken vast te hebben liggen voor de zekerheid. Natuurlijk kun je ook nog last minute via bovenstaande website of een andere aanbieder een woning huren terwijl je al onderweg bent.

Stippel je route uit

Hoewel het absoluut wel iets heeft om gewoon de auto te pakken en onderweg te gaan, is het wel een fijn idee om een beetje te weten welke route je gaat rijden. Wanneer je accommodaties vooraf hebt geboekt, is het sowieso handig om de route te volgen van plek naar plek.

Maar ook wanneer je nog niet precies weet waar je wilt slapen is het een prettig idee om een globale planning te hebben. Daar kun je uiteraard altijd nog van afwijken als je dat wilt. Laat de route ook aan het thuisfront weten, mócht er wat gebeuren. Daar ga je natuurlijk niet vanuit maar eerlijk is eerlijk: een beetje zekerheid kan helemaal geen kwaad.

Kies je route uit op basis van de activiteiten die je wilt ondernemen en de bezienswaardigheden die je wilt zien. In Frankrijk is ontzettend veel te bekijken en te beleven dat je waarschijnlijk tijdens je roadtrip al merkt dat je zeker nog eens terug moet komen om nog meer te ontdekken.

Hoe zit het met de kosten?

Wanneer je vakantieplannen hebt is het altijd een goed idee om een beetje geld te hebben gespaard, helemaal wanneer je van tevoren nog niet exact weet waar je gaat slapen of waar je terecht komt.

Op die manier kun je altijd last minute ergens blijven slapen, ook wanneer de accommodatie net iets duurder blijkt dan je had gehoopt. Wil je echt op budget gaan roadtrippen? Dan is het aan te raden om te gaan kamperen. Neem je eigen gear mee (tentje, slaapzak, matje) en gooi je tent op de mooiste plekken in Frankrijk uit. Met een camper mag je op veel camperplekken gratis overnachten voor 24 uur. Houd er rekening mee dat je in ieder geval geld kwijt bent aan benzine, eventuele péage (tolwegen), slaapplekken en eten en drinken. Huur je een auto of een camper dan moet je die kosten er ook nog bij op rekenen.

Benodigdheden in de auto

Wat je precies nodig hebt in je auto tijdens een autovakantie naar Frankrijk hebben we eerder al een artikel over geschreven. De benodigdheden voor een autovakantie in Frankrijk zijn verplicht en hier moet je dus ook écht rekening mee houden.

Word je bijvoorbeeld aangehouden dan moet je altijd kunnen laten zien dat je naast je rijbewijs en je autopapieren beschikt over een gevarendriehoek, een alcoholtester en een opvallend hesje. Je kunt wat dat betreft maar beter goed voorbereid zijn dan er ter plekke achter komen, want de bekeuringen zijn behoorlijk hoog. Dat geld kun je beter steken in een fantastische vakantie in La Douce France!

Gerelateerde berichten

Verrijk je leven met een boot

Verover het water in stijl met een speedboot van Sanden Watersport

Oeganda; rondreizen in de Parel van Afrika

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer