Tips voor het reizen met handbagage

door Reis om de Wereld
103 views

Reizen met enkel handbagage biedt tal van voordelen: het is goedkoper, bespaart tijd op het vliegveld én scheelt een hoop gesjouw.

Maar, al je bagage in zo’n klein koffertje proppen lijkt vaak een onmogelijke klus. Met deze tips is ook dat voortaan geen stressvolle bedoening meer.

Check de eisen van de luchtvaartmaatschappij

Het toegestane maximum gewicht en de toegestane maximum afmetingen kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Check daarom vooraf zorgvuldig wat de eisen zijn voor jouw trolley koffer. Doorgaans kun je uitgaan van 55 x 40 x 25 cm en een gewicht van zo’n 10 kg.

Doe je vloeistoffen in kleinverpakkingen

Er gelden strenge regels wat betreft het meenemen van vloeistoffen in handbagage. In totaal is mag er 1 liter aan vloeistoffen in je handbagage mee, verpakt in potjes, flesjes of tubes van maximaal 100 ml per stuk. Ga daarom voor kleinverpakkingen en stop deze in een doorzichtig, afsluitbaar zakje of toilettas.

Trek de zwaarste kledingstukken aan

Om zowel ruimte als gewicht te besparen, is het handig om tijdens het reizen de zwaarste en meest volumineuze kledingstukken aan te trekken. Trek je bergschoenen, lange broek en dikke trui aan tijdens het reizen. Dat scheelt ruimte in je koffer en bovendien kan het in het vliegtuig wel een flink fris worden.

Pak zo efficiënt mogelijk in

De truc is uiteindelijk om je bagage zo efficiënt mogelijk in je koffer te stoppen. Zo werkt het bijzonder goed om je kleding al dan niet in setjes op te rollen: ruimtebesparend, overzichtelijk én het voorkomt kreukels. Ook kun je gebruik maken van speciale packing cubes of vacuüm zakken.

Laat je boeken thuis

Boeken nemen ontzettend veel ruimte én gewicht in. De ultieme bespaartip is daarom om over te gaan op digitaal lezen. Zet zoveel boeken als je maar wilt op een e-reader en je kunt er dagen mee vooruit.

Skip de handdoeken

Handdoeken nemen veel ruimte in beslag. Met name als je verblijft in een hotel is het meenemen ervan totaal overbodig, maar ook in airbnb’s en hostels zijn ze vaak al dan niet tegen betaling beschikbaar.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer