Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De top 100 stedentrips voor 2017

90

Enig idee waar je dit jaar een stedentrip naartoe moet maken? Europa heeft zoveel mogelijkheden voor een stedentrip, dat het niet makkelijk is om er eentje te kiezen. GoEuro heeft een top 100 stedentrips voor 2017 gemaakt.

In de top 100 werd onderzoek gedaan naar vijf categorieën: eten en drinken, accommodatie, dagactiviteiten, nachtleven en vervoer. Op basis hiervan heeft GoEuro de beste bestemming voor een stedentrip in 2017 bepaald. En dat is…. Barcelona!

Barcelona op nummer 1

Barcelona staat met stip op de eerste plaats van de top 100. Dat is niet verrassend. De stad heeft zoveel te bieden en wordt jaarlijks door honderdduizenden Nederlanders bezocht voor een kortere of langer periode. Barcelona geldt als een van de beste steden om lekker te eten en drinken. Deze Catalaanse stad heeft het allemaal: overheerlijk eten, prachtige gratis bezienswaardigheden, een lekkere temperatuur. En een fijn strand aan de Middellandse Zee.

top 100 stedentrips

Nederlandse steden

Nederland doet het ook goed in de top 100 van beste steden. Er zijn vijf Nederlandse steden in de top 100 opgenomen. Amsterdam scoort het beste op de 20e plaats. De andere steden die vertegenwoordigd zijn:

  • Utrecht (65e),
  • Rotterdam (68e),
  • Den Haag (80e)
  • Maastricht (94e).

De volledige lijst kan hier gevonden worden: www.goeuro.nl/reizen/stedentrip

Verrassende stedentrips

Natuurlijk, Londen en Parijs zijn ook zeer popualir onder stedentrip leifhebbers. In Londen kun je bij de meeste musea gratis naar binnen en Parijs (op plek 2) en Rome (#3) zijn een enorme trekpleister voor bijzondere bezienswaardigheden en bouwwerken.

Toch gaan ook steeds meer Nederlanders naar een niet zo voor de hand liggende stad. Een stedentrip naar Boedapest wint al jaren aan populariteit. Steeds meer reizigers ontdekken de architecturale parels en relatief goedkope tarieven die de Hongaarse stad te bieden heeft.

Ook Lissabon blijft een favoriete bestemming waar je geniet van lekkernijen uit de zee, port en een relaxte sfeer. Daarnaast zal Madrid de harten veroveren van vele reizigers met zijn unieke charme, mediterrane klimaat en gastvrijheid.

Accommodaties top 100 stedentrips

Waar kun je het beste verblijven? Dat kan nogal verschillen in de verschillende steden die je aandoet. Accommodaties in Kiev, Zagreb en Boedapest scoren het hoogst in Europa. In de steden Genève en Londen betaal je vanwege populariteit. En een schaars aanbod de hoofdprijs voor een accommodatie.

Voor Nederlandse begrippen doen de steden Utrecht en Den Haag het goed op het gebied van verblijfplaatsen. Daarentegen moet je veel geld neertellen voor een verblijfplaats in Amsterdam.

kopenhagen binnenstad
Wist je dat Kopenhagen op de 55e plek staat in de top 200 van best bezochte Europese steden? Op de foto een fontein in het centrum van de Deense Hoofdstad.

Vervoer

Trein, bus, metro, tram: het vervoer is belangrijk om je in een stad te verplaatsen. Daarom heeft GoEuro onderzocht hoeveel een enkeltje voor het openbaar vervoer en een enkele rit met de taxi gemiddeld kost.

Je reist het goedkoopst in de steden Sofia, Kiev en Boekarest. De Perchersky Lavrat. Het is het hoofdkwartier van de Oekrains-Orthodoxe kerk. En het is een van de bekendste toeristische attractie van de Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De sprookjesachtige gebouwen met lakenwitte muren, blauwe en groene daken en felle muurschilderingen doen aan de Efteling denken. Voor de goedkoopste taxi’s ben je in Kiev aan het juiste adres. In Boekarest kost een reis van A naar B minder dan een euro.