Top 5 van gevarieerd Kenia

door Reis om de Wereld
468 views

Lake, Nakuru, Mount Kenia. Kenia is hét land waar alle bezienswaardigheden van Oost-Afrika samenkomen. Toeristen kunnen hier genieten van landschappen bedekt met eeuwige sneeuw, stranden, regenwouden, savannes en de vele meren die Kenia rijk is. De diversiteit aan landschappen maakt Kenia uniek.

Om dit te onderstrepen heeft Kenya Tourism Board een top 5 gemaakt van uiteenlopende bestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn.

1. Lake Nakuru

Lake Nakuru wordt geroemd om haar natuurlijke schoonheid. Het is een bekende bestemming vanwege de prachtige wildlife foto’s die hier eerder gemaakt zijn. Dankzij de (on)diepte van het meer komen hier duizenden flamingo’s, tezamen met nog 500 andere vogelsoorten. Hierdoor wordt Lake Nakuru ook wel het grootste vogelspektakel ter wereld genoemd.

2. Mount Kenya

Mount Kenya is een geliefde bestemming onder bergbeklimmers. Dit is een uitgestorven vulkaan en met zijn 5199 meter de hoogste berg in Kenia. Op de top ligt eeuwige sneeuw en de hellingen zijn bedekt met bossen met talloze planten- en diersoorten.

3. Malindi

Malindi is na Mombasa de grootste kustplaats van Kenia. Hier vindt men een prachtig glinsterend wit strand en de temperaturen zijn hier doorgaans tussen de 22 en de 28 graden. Geniet van de prachtige onderwaterwereld tijdens diepzeeduiken.

4. Lewa Wildlife Conservancy

De vierde bestemming die men zeker moet bezoeken is Lewa. Dit reservaat in Kenia is ontstaan in 1920 en herbergt talloze beschermde diersoorten, zoals de witte neushoorn en de Grèvyzebra. Reizigers kunnen hier deelnemen aan dag- en nachtsafari’s onder leiding van een deskundige gids.

5. Kakamega Forest NP

Het Kakamega Forest mag zeker niet op het lijstje ontbreken en deze staat dan ook op de vijfde plaats. Dit is een 230 km² groot regenwoud met een enorme hoeveelheid aan eeuwenoude bomen en orchideeën. Ook hier zijn verschillende vogels, insecten, vlinders en kleine zoogdieren te vinden.

Kortom Kenia herbergt een grote schat aan prachtige natuur en uitzichten, bijzondere dieren en spannende activiteiten. Ben je benieuwd naar het werk van KTB of wil je meer weten over Kenia als vakantiebestemming, ga dan voor meer informatie naar:

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer