Umbrië bezienswaardigheden met Kerst

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 82 views

Om in Umbrië de beste bezienswaardigheden te zien, hoef je niet alleen in de zomer te komen. Ook in de winter is er van alles te doen. Wist je dat in Umbrië de grootste kerstboom ter wereld staat?

Op de hellingen van de Ingino berg in het Middeleeuwse stadje Gubbio staat de grootste kerstboom van de wereld. Het is even wennen, want je verwacht deze eerder in een grote stad als Londen of New York. Maar het is echt zo. Sinds 1991 staat de kerstboom in het Guinness Book of World Records vermeld. Elk jaar komt een heilige de kerstboom aansteken en in 2014 is dat niemand anders dan Paus Franciscus, die de kerstverlichting ceremonieel aansteekt.

Beste Umbrië bezienswaardigheden

Maar het is niet het enige evenement dat er plaatsvindt. In Orvieto vindt in december de wintereditie plaats van het bekende Umbria Jazz festival. In de stad vinden eind van het jaar optredens plaats van beroemde jazzmusici uit binnen- en buitenland. Zoals Patrick Williams & The Blues Express en Fabrizio Bossi komen langs. In het dorpje Terni is een grote levende kerststal te zien, waarin tientallen mensen spelen en het oude bijbelse Jeruzalem doen herleven. Dit gebeurt onder de rook van de Cascate delle Marmore, watervallen, de grootste van Europa.

umbrië kerst

In de winter is Umbrië ook een heerlijke vakantiebestemming.

Kerstmarkten Norcia

Ook in deze streek van Italië vinden allerlei kerstmarkten plaats. Niet alleen in de hoofdstad Perugia, maar ook in de sfeervolle burchtdorpjes. Een daarvan is Norcia, een klein stadje die om haar truffels, vleeswaren en linzen bekend is geworden. Het ligt diep verscholen in de bergen van de Piano Grande in de Monti Sibillini. Het is een fijne tijd om hier te vertoeven, want in de winter is het er heerlijk rustig en in de keukens wordt super gekookt met de pasta’s, olijfolie en paddenstoelen. Uiteraard met een goed glas wijn van Orvieto Classico of één van de vele andere DOC-wijnen.

[kleo_button title=”Reistip!” href=”http://www.elizawashere.nl/tradetracker/index.aspx?tt=241_94908_27234_&r=” style=”highlight” size=”” ]

Zomers of winters naar Umbrië? Het kan. Boek een van de prachtige huizen op Ontdek Umbrie

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer