Vakantie in corona tijd

door Reis om de Wereld
115 views

Op vakantie in corona tijd is helemaal geen gek idee. Zeker wanneer je met het hele huishouden thuis werkt en/of studeert. Er even tussenuit naar een andere plek kan een hoop goed doen.

Zelfs in tijden van strenge maatregelen. Ga bijvoorbeeld een strandhuisje huren en neem de hond mee naar het strand. Een andere omgeving kan inspirerend werken, zelfs als je geen creatieve baan hebt. Of ga voor ontspannen naar een hotel met jacuzzi. Kies hoe dan ook voor tijd voor jezelf, want vakantie in corona tijd kan een hoop goed doen.

Strandhuisje huren

Een strandhuisje huren kun je op veel plekken in Nederland doen. Je hoeft dus helemaal niet ver weg te gaan. Natuurlijk zijn de Nederlandse stranden misschien niet zo wit en tropisch en warm als in andere landen. Maar dat neemt niet weg dat een strandhuisje huren je erg goed kan doen. Vakantie in corona tijd hoeft niet eens te betekenen dat je ook vrij neemt van je werk. Veel mensen werken vanuit huis. Waarom zou je dat niet vanuit een huisje aan het strand kunnen doen?

Alleen er tussenuit

Het strand is een fijne plek om even tot rust te komen. En daar heb je geen strandtenten voor nodig. Zelfs als de maatregelen als zodanig zijn dat je nergens naartoe kunt, kun je op het strand nog uitwaaien en een mooie wandeling maken. Een perfecte gelegenheid voor een vakantie voor jezelf dus. Of neem de hond mee. Veel honden zijn dol op het strand. Check dan wel even of het strandhuisje ook huisdiervriendelijk is.

In het buitenland aan het strand

Je kunt natuurlijk ook naar het buitenland. Maar een vakantie naar het buitenland in corona tijden kan een uitdaging zijn. Met continu veranderende situaties en maatregelen, weet je bijna nooit wat je kunt verwachten. De beste kansen maak je als je kort van tevoren boekt. Dan kun je zien wat je nodig hebt en wat je kunt verwachten in het buitenland. Van QR codes tot openingstijden en mondkapjes. Maar zelfs dan heb je geen garantie dat er niets verandert als je een week weggaat.

Hotel met jacuzzi

Heb je niets met vakantiehuisjes of de Nederlandse stranden? Je kunt het natuurlijk ook over een andere boeg gooien voor je vakantie in corona tijden. Niet iedereen is fan van strandwandelingen in Nederlandse temperaturen. Dan kun je kiezen voor meer luxe en binnen blijven. Bijvoorbeeld in een hotel met jacuzzi. Het liefst heb je die dan waarschijnlijk ook nog op je kamer. Dat is zeker niet onmogelijk. Zeker in tijden van corona is dit ook een betere optie. Als er een gedeelde ruimte is met een jacuzzi kan het namelijk zo zijn dat deze wordt afgesloten in verband met coronamaatregelen.

Photo by Photoholgic on Unsplash

Je eigen jacuzzi

En hoe lekker is het om je terug te trekken in je eigen ruimte, waar je kunt genieten van luxe en verwennerij, zonder dat je zelf iets aan de schoonmaak hoeft te doen. In een hotel kun je zelfs als het restaurant gesloten is vaak nog eten op je kamer krijgen. Dat heeft misschien iets minder sfeer, maar voor een vakantie in corona tijden is het een prima optie. Je hebt toch nog heerlijk eten en je hoeft alsnog niets op te ruimen. Dat zijn natuurlijk voordelen die je in een hotel hebt die je thuis of in een vakantiehuisje niet hebt.

Hotel in het buitenland

Uitgaande van de ergste maatregelen waarbij je niet uit eten of op stap kunt, maakt het natuurlijk weinig uit of je een hotel met jacuzzi in Nederland of in het buitenland bezoekt. Je kunt je hooguit druk maken over de zon op het balkon van je kamer. Maar waarschijnlijk is dat te weinig om echt naar uit te kunnen kijken voor de prijs van een hotel met jacuzzi in het buitenland.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer