Vakantie in de Republiek van hoofdstad Singapore

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 72 views

Voor iemand die over het boeken van een reis nadenkt bestaat er leuke nieuwe vakantie accommodatie mogelijkheid op internet, namelijk het huren van een particuliere woning. Deze optie bestaat ook in verre delen van de wereld, bijvoorbeeld in de Republiek van Singapore.

De hoofdstad Singapore, de kleine maar uitermate dichtbevolkte onafhankelijke stadstaat in Zuidoost-Azië heeft veel voor reizigers te bieden. Het is een super moderne plek met een grote mix van mensen, culturen en religies zoals boeddhisme, christendom en islamisme. Singapore was sinds 1819 een een Britse handelskolonie en werd in 1963 na een turbulent verleden onafhankelijk verklaard. Het kleine eiland heeft meer dan 5 miljoen inwoners een heeft een van de drukste havens ter wereld.
De hoofdstad Singapore is een schone stad, een gerucht stelt zelfs dat dit de reden is waarom kauwgom kauwen en invoeren verboden is. De combinatie van de traditionele Chinese, Indische en Maleisische invloeden met een moderne architectuur maken het stadsbeeld heel interessant.

Cultuur en architectuur

Ook al is de hoofdstad Singapore dichtbebouwd zo zijn er toch veel parken, bossen en open ruimtes te vinden. Desondanks de ontwikkeling tot een kosmopolitische stad zijn er nog grote reservaten regenwoud overgebleven die graag door inwoners en toeristen doorlopen worden. Op cultureel gebied is er in    Singapore veel te beleven, in musea, galerieën en toneelstukken wordt zowel traditionele als ook moderne kunst getoond. In het in 2002 geopende cultuurcentrum Esplanade met zijn  indrukwekkende architectuur, namelijk de vorm van de sterk geurende vrucht doerian, worden concerten en theatervoorstellingen geboden.

Je kunt op Wimdu van particulieren boeken, zoals ook in meer dan 100 andere landen ter wereld. Daardoor kan geld bespaard worden en een reis iets gemakkelijker te betaalbaar maken. Of er kan meer geld voor theaterbezoeken en bezienswaardigheden worden uitgegeven. Met tips van de gastheer is het mogelijk een andere kant van Singapore te ontdekken en minder bekende plekken te zien waar de lokale bevolking graag naartoe gaat. Want Singapore is erg in trek en dat merk je vooral op toeristische plekken.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer