Vakantie in eigen land: ga eens naar Gelderland

Het plaatsje Driel ontwaakt in de mist.

Voor een mooie vakantie hoef je niet altijd naar het einde van de wereld te reizen. In eigen land valt ook genoeg te zien en te ontdekken.

Iedere provincie in ons land heeft z´n eigen charme en bezienswaardigheden, waaronder ook Gelderland. Dit is een prachtige provincie vol met diverse landschappen en leuke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie in de natuur of naar een actieve vakantie, Gelderland biedt iets voor iedereen. Lees dus snel verder voor de tips en suggesties voor een onvergetelijke vakantie in Gelderland.

Dorpen en steden

In Gelderland vind je genoeg charmante dorpen en steden die een bezoek waard zijn:

  • Nijmegen: Deze mooie stad staat bekend om zijn rijke cultuur en uitgaansleven. Dit komt onder andere doordat Nijmegen een echte studentenstad is. Wandel door het Valkhofpark of bezoek het Valkhof museum. Een ander museum dat je zeker niet mag missen is het MuZIEum. Deze unieke plek geeft bezoekers de kans om zelf te ontdekken en te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Een ervaring die je niet snel gaat vergeten en bovendien erg confronterend is. Deze stad is ideaal voor één of meerdere dagen en dus ideaal om tijdens je vakantie in Gelderland te ontdekken of voor een weekendje weg.
  • Zutphen: In deze historische Hanzestad met dorps karakter vind je veel middeleeuwse gebouwen, sfeervolle straatjes en een gezellig centrum. Ideaal om een dagje rond te slenteren of een wandeling langs de IJssel te maken.
  • Arnhem: Natuurlijk mag ook de hoofdstad van de provincie niet ontbreken in het lijstje. Je kunt hier leuke dagjes uit naar bijvoorbeeld Burgers’ Zoo. Maar daarnaast is het centrum van Arnhem een gezellige plek vol winkels en restaurants waar je heerlijk een dagje kunt shoppen. Arnhem staat dan ook niet voor niets bekend als één van de beste winkelsteden van ons land.
  • Doesburg: Ook een Hanzestad waar je de mooiste gebouwen tegenkomt. Maak een Hanze stadswandeling door de historische binnenstad of bezoek één van de vele musea. Strijk neer op één van de leuke terrassen na een dagje winkelen waar je de meest unieke winkels en boetiekjes tegenkomt.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het meest bekende Nationale Park van Nederland. Als natuurliefhebber kom je hier zeker aan je trekken. In de zomer is de Veluwe erg populair onder vakantiegangers en toeristen, houd dus rekening met veel mensen om je heen. Maar laat je daar zeker niet door tegenhouden, want er is genoeg bos en heide om alsnog heerlijk te kunnen verdwalen.

Ontdek het park op de fiets op al wandelend en ga op safari, op zoek naar de ´Big Five´ van Nederland. In het Nationaal Park vind je tevens het Kröller-Müller museum. Dit wereldberoemde museum ligt midden in de natuur, wat het al een beleving op zich maakt. Je vindt er veel werken van Van Gogh en kunt er in alle rust genieten in de beeldentuin.

Waar verblijf je

Gelderland biedt je, net als andere provincies, een breed scala aan accommodaties. Je vindt er iets voor elke budget en smaak. Zo zijn er veel campings te vinden, zeker rondom de Veluwe, waar menig Nederland graag vertoeft in de zomer.

Als je liever de privacy van een eigen huisje hebt, waar je in alle rust met je gezin kunt genieten denk dan eens aan een vakantiepark Gelderland.

Met je eigen vakantiehuis heb je de perfecte basis voor vele uitstapjes tijden je vakantie. Wil je iets meer het kampeer gevoel beleven dan kun je een chalet huren. Dit is vaak een ideale combinatie met het gevoel van een camping, maar met de gemakken van een vakantiehuis.

Genieten in de Achterhoek

De Achterhoek is een gebied in Gelderland dat bekend staat om de authentieke dorpen en het mooie en bijzondere landschap. Vele dorpen in dit gebied zijn nog altijd in traditionele stijl en bieden veel sfeer en karakter. De bewoners van de Achterhoek staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijke aard.

Ze zijn trots op hun regio en houden van het leven op het platteland. Het zijn hardwerkende mensen die een liefde voelen voor de tradities die nog altijd worden nageleefd. Hier kun je er dus zeker van zijn dat je warm en gastvrij wordt verwelkomd en een hele ontspannen vakantie gaan beleven.

Je kunt er geweldig fietsen en wandelen, waardoor het ook een ideale bestemming is voor een actieve vakantie. Ben je op zoek naar een andere plek dan rond de Veluwe om je vakantie in Gelderland door te brengen, sla dan de Achterhoek zeker niet over.

Gerelateerde berichten

Self-drive in Namibië: Een onvergetelijk reis door het mooiste land van Afrika

Is jouw reisverzekering goed geregeld?

Ontdek Nederland: vijf verborgen parels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer