Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Een vakantieboek om herinneringen vast te houden

153

Weet je waar wij nou altijd last van hebben? Komen we thuis, willen we alweer weg. Een gevoel wat de meeste wel zullen herkennen. Gelukkig hebben wij een manier gevonden om dit gevoel te voorkomen.

Een vakantieboek is namelijk de ideale manier om jouw vakantieherinneringen dichtbij te houden. Zo kun je jouw herinneringen nog net even iets langer vasthouden en kun je altijd teruggaan naar die prachtige vakantie. Een vakantieboek maken kan een tijdrovend werkje zijn, maar met deze tips zorg jij al tijdens je vakantie dat je straks een prachtig vakantieboek hebt!

vakantieboek

Tip 1: hou een chronologische volgorde bij

Wil je een mooi reisverslag dan is het vaak het leukst dit in een chronologische volgorde te zetten. Zo kun je degene die jou boek bekijkt jullie hele reis in de juiste volgorde laten zien! Wel zo leuk natuurlijk.

Een chronologische volgorde bijhouden kun je het beste doen tijdens je reis zelf. Maak bijvoorbeeld korte aantekeningen in een boekje met wat je precies, wanneer hebt gedaan. Een andere optie is de data van de foto’s bekijken. De meeste foto’s worden namelijk op een camera opgeslagen met een tijdstempel. Zo kun je dus altijd terugvinden wanneer de foto is gemaakt!

markt in Azie

Tip 2: leg alles vast

Onbenullig uitstapje naar de markt? Absoluut niet! Neem die camera mee en maak van zelfs de kleinste uitstapjes foto’s. Er is overal een prachtige foto te maken en zo weet je zeker dat je niets mist. Zorg dus dat je alles vastlegt voor de meest leuke en verrassende foto’s.

foto zwartwit vakantie

Tip 3: gebruik verrassende composities

Ga je fotograferen, varieer dan ook genoeg! Zo heb je uiteindelijk een verrassend en variërend fotoboek. Dit kun je doen door steeds bijzondere composities te kiezen. Gebruik bijvoorbeeld de regel van derden, zoek leidende lijnen in het landschap of maak gebruik van detailfotografie.

Maak je een foto van een onderwerp? Maak deze dan gelijk uit verschillende hoeken, zo vind je vaak nieuwe en bijzondere onderdelen voor op jouw foto. Klim dus op dingen, zak door je knieën of ga op zoek naar reflecties!

Tip 4: voorkom een scheve horizon

Een veelgemaakte fotografie fout is de scheve horizon. De fout legt zichzelf eigenlijk al uit; een scheve horizon betekend dat de horizon van de foto scheef is. Dit is vooral erg storend bij landschap en strand foto’s.

Alles staat dan namelijk scheef! Je voorkomt dit door goed op de andere lijnen in de foto te letten. Staat er een lantaarnpaal? Zorg dan dat deze recht omhoog loopt! Zodra je op dat soort dingen let heb je nooit meer een scheve horizon!

fotoboek voor je vakantie

Tip 5: maak thema pagina’s

Ben je weer thuis en ga je beginnen jouw fotoboek in elkaar te zetten? Denk er dan eens over om thema pagina’s te maken. Maak bijvoorbeeld een pagina per onderdeel van de vakantie, maar denk ook aan pagina’s met een kleur als thema. Zo maak je de indeling van jouw fotoboek verrassend en origineel!