Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Valencia, er is waanzinnig veel te doen

135

Valencia is de twee-na grootste stad van Spanje. De bruisend culturele stad ligt aan de Middellandse Zee. Mede hierdoor is het een geliefde stad onder de Nederlanders.

Vele reisaanbieders, waaronder Vrij Uit, vliegen vanuit ons land rechtstreeks naar Valencia. Er is waanzinnig veel te doen. Daarom is het hoog tijd om onze tips te geven van bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen!

Zoals de meeste Spaanse steden kent ook Valencia een centrale markt, genaamd Mercado Central. Dit is echter één van de oudste markten van Europa en is gelegen in een prachtig art nouveau gebouw. Dit is de plek waar vele locals hun boodschappen doen. Je vind er dan ook alles wat je nodig hebt, van verse groenten tot vis en vlees. De markt is van maandag tot en met zaterdag geopend.

Valencia Musea

De Cuidad de las Artes y las Ciencias is een stad middenin Valencia. Hier vind je vele musea en gebouwen met betrekking tot kunst en wetenschap. Dit gebied staat vol met moderne architectuur en is prachtig om doorheen te wandelen. De stad is echter wel erg groot, dus wordt het ook wel aangeraden om comfortabele schoenen te dragen. Hier vind je onder andere het operagebouw, een aquariumpark, en een grote IMAX 3D bioscoop. Zo is er dus genoeg te beleven en voor ieder wat wils!

Vanaf 7 tot en met 16 juni kan je in alle restaurants van Valencia die een Michelin ster hebben lunchen en dineren voor zeer aantrekkelijke prijzen! Valencia is vier Michelin ster bekroonde restaurants rijk. Tijdens deze periode kan je voor 35 euro per persoon lunchen, of voor 45 euro per persoon dineren. Erg aantrekkelijke prijzen dus om te genieten van het meest lekkere eten dat Valencia te bieden heeft!

Kathedraal

De laatste tip is om in alle rust, te voet of met de fiets, het historische centrum te verkennen. Valencia is ruim 2000 jaar oud en vind je in het historisch centrum dus een waanzinnig mooie architectuur. De Kathedraal van Valencia is een voorbeeld van zo’n historisch gebouw. De kerk is gebouwd rond de 14e eeuw, en is toegewijd aan de heilige maagd Maria. Het gebouw is niet in één soort stijl gemaakt, dit kan zijn door het feit dat het bijna 100 jaar heeft geduurd voordat de kathedraal klaar was. Het uiterlijk is prachtig, maar de binnenkant minstens net zo!