Verhalenbundel Vamos: op groepsreis vanuit je achtertuin

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 78 views

Teleurgesteld dat een verre reis er deze zomer niet in zit? Geen nood! Je kunt mee op groepsreis met reisbegeleider Ellen Weber. Met de verhalenbundel Vamos! beleef je de 21-daagse reis door Latijns-Amerika gewoon vanuit je eigen achtertuin.

De reis voert langs vulkanen, roze meren met flamingo’s, zoutvlaktes en de jungle. Net als alles lekker loopt, komt er een aardbeving, is de weg weggespoeld of schiet een vader uit zijn slof. Onderweg is het jongleren met verwachtingen. Maar ook: genieten van verrassingen, zoals zwemmen met walvishaaien, een helikoptervlucht over de watervallen van Iguazu en een huwelijksaanzoek.

Verhalenbundel Vamos

Deze verhalenbundel tovert een glimlach op je gezicht, maar stemt ook tot nadenken. Sommige vakantiegangers hebben namelijk geen idee wat ze met zichzelf aan moeten op plekken zonder toeristische hoogtepunten. En na een bezoek aan de zilvermijn in Potosí klagen Nederlandse toeristen over stof op hun rugzak, terwijl Boliviaanse mijnwerkers kampen met stoflongen. Waarom reizen we eigenlijk naar de andere kant van de wereld? En waarom in zo’n hoog tempo dat we in de derde week, als we eindelijk op Paaseiland zijn, zo murw zijn van alle indrukken dat we niet meer van de beelden kunnen genieten? ‘Ik ben beeldenmoe’, zegt een deelnemer treffend.

Wie na het boek nog even verder wil reizen, vindt op de Facebookpagina ‘Vamos – In 21 verhalen door Latijns-Amerika’ foto’s, filmpjes en achtergronden bij dit boek.

Over de auteur:
Ellen Weber (1979) combineert twee levens met elkaar. In ’s-Hertogenbosch werkt ze als freelance tekstschrijver, in het buitenland als reisbegeleider. Wie met Ellen op pad is geweest, weet wat ze telkens roept: ‘Vamos!’ Eerder werkte ze mee aan zeven reisboeken, dit is haar eerste verhalenbundel.

Bestel ‘Vamos!’ op www.ellenweber.nl

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer