Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Vijf grappige reisvideo’s van Tom Waes

56

De reisvideo’s van Tom Waes worden al enkele jaren een op televisie vertoond. De bekende Belgische tv-persoonlijkheid reist de hele wereld rond en maakt prachtige reportages.

Hij maakt ook bijzondere dingen mee die niet op tv worden uitgezonden. Vijf korte fragmenten van ludieke, grappige, bizarre reisvideo’s van Tom Waes.

1. Pintjes drinken in Noord-Korea

Na drie jaar aandringen lukt het hem eindelijk om met zijn cameraploeg binnen te komen in Noord-Korea. Dit is het het meest gesloten land ter wereld.

De overheid zoekt een uitgestippelde route voor hem uit. Toch komt hij ook in contact met de bevolking en drinkt een pintje met ze.

2. Op de foto in Mexico

Mexico is bekend van de drugsoorlogen tussen bendes waardoor er een gevaarlijke situatie is ontstaan in het land. Maar toch reist Tom Waes door het land en komt een zwaarbewapende patrouille tegen. En dan heeft hij een bijzondere vraag aan de politie, hij wil even met ze op de foto.

3. Happy in Alaska

Tom trekt door Alaska net zoals Chris McCandless in de film Into the Wild) deed. Hij gaat in zijn eentje op pad door het Gates of the Arctic National Park, een natuurgebied in het noorden van Alaska. Bij een trekkershut filmt hij zichzelf en heeft het prima naar zijn zin. Heel happy dus.

4. Leuke gesprekjes in Albanië

Albanië is een onontdekt land van natuur, rust en vooral ook vriendelijke mensen. Hij reist met een tweedehands Mercedes – een typerend voertuig voor Albanië, overgebleven uit de communistische periode – en komt bij een balie waar hij in gesprek raakt met een medewerkster van het hotel.

5. Pikant openluchtmuseum in Zuid-Korea

Zuid-Korea lijkt een proper, gedisciplineerd land te zijn maar schijn bedriegt. Hij komt terecht in een pikant openluchtmuseum in de hoofdstad Seoul. Waarvan je rode oortjes krijgt. Het blijkt wel weer, de reisvideo’s van Tom Waes zijn niet te versmaden.