Vijf tips voor een onvergetelijk weekend Amsterdam

door Reis om de Wereld
195 views

Op het moment is het nog steeds lastig en meer omslachtig om een stedentrip of reis naar het buitenland te plannen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg mooie plekken en steden te ontdekken.

De afgelopen tijd hebben we met z’n allen weer ontdekt wat voor moois Nederland te bieden heeft. Van Limburg naar Groningen, van Enschede naar Leeuwarden, overal vinden we mooie natuur, schattige kleine dorpjes en fijne steden. Maar wat we ook zeker niet mogen vergeten, is dat we zo’n ontzettend prachtige hoofdstad hebben.

Misschien wil je die als toerist in eigen land wel eens vermijden, maar nu het op het moment niet overladen is met toeristen, is het helemaal de moeite waard om snel een bezoekje te brengen. Hier volgen vijf tips waarom een bezoek aan Amsterdam toch zeker bovenaan je lijst zou moeten staan.

Struin door de verschillende wijken

Zoals het een echte wereldstad betaamd, kun je in Amsterdam uren rondlopen en verdwalen in verschillende delen en wijken van de stad. Deze hebben allemaal hun eigen charme en bezienswaardigheden. In het chique Zuid kun je terecht voor luxe winkels en goede restaurants. Ook vind je hier talloze musea rondom het Museumplein en kun je dus je culturele hart ophalen. In West vind je een multiculturele mix te midden van het Westerpark waar je heerlijk op het terras in de zon kunt zitten en in de zomer verschillende fijne festivals kunt bezoeken. Vergeet ook vooral niet het pontje te nemen naar Noord. Hier vindt je steeds meer hippe hotspots en doordat je eerst met het pontje gaat, voelt het alsof je weer een nieuwe stad bezoekt. Dit is natuurlijk nog maar het begin van alle stadsdelen die Amsterdam rijk is. Eén dag is niet genoeg om alle fijne plekjes te ontdekken, maak er daarom vooral een heel lang weekend van of kom gewoon nog eens terug.

Bezoek een coffeeshop

Je kunt als toerist Nederland niet bezoeken zonder een bezoekje te brengen aan een coffeeshop. Ook als toerist in eigen land kun je die bekende fenomeen eigenlijk niet overslaan. En er zijn genoeg coffeeshops in Amsterdam. Kom je voor het eerst, kies dan voor een fijne en betrouwbare plek waar je je op je gemak voelt. Een plek zoals bijvoorbeeld Hunters coffeeshop. Hier kun je niet alleen terecht voor een typische coffeeshop ervaring, maar ook voor een lekker drankje aan de bar, live sport of muziek en goed advies over het gebruik van cannabis. Wat je ervaring hier ook mee is, laat je altijd goed informeren en bezoek een coffeeshop op een verantwoorde manier.

Relax in één van de vele parken

Het meest bekende park in Amsterdam is uiteraard het Vondelpark. Omringt door de dure huizen en vlakbij het Leidseplein is het hier zien en gezien worden. Het Vondelpark is groot en daarmee ook populair onder hardlopers die er graag een rondje rennen. Het Vondelpark is echter zeker niet het enige park in Amsterdam. Wat dacht je van het hippe Westerpark met zijn centraal gelegen Westergasterrein. Hier zijn oude fabrieksgebouwen omgetoverd tot een hip terrein vol met terrasjes, restaurants, een bioscoop en zelfs tv-studio’s. Ook hier kun je je ogen uitkijken. Daarnaast zijn er nog genoeg andere opties, zoals het Sarphatipark middenin de Pijp, het Rembrandtpark en het Oosterpark. Wil je de drukte even ontsnappen (of juist opzoeken, in de zomer kan het ook gezellig druk zijn) en wat meer groen om je heen? Ook dan zit je in Amsterdam zeker goed.

Sla de musea niet over

Je kunt Amsterdam niet verlaten zonder één van de geweldige musea te bezoeken. Het niet te missen Rijksmuseum bijvoorbeeld, of wat dacht je van het Van Gogh Museum, het Stedelijk, Rembrandthuis of het Tropenmuseum? De lijst is eindeloos en je zou meerdere dagen kunnen vullen met het bezoeken van alle musea alleen al. Deze mag dus absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip naar Amsterdam.

Deze is voor de onbevreesden

Durf jij het aan? Schommelen op grote hoogte? In Amsterdam kan het. Bovenop het dak van de A’DAM Toren vind je de hoogste schommel van Europa; ‘Over the Edge’. Je schommelt heen en weer over de rand van het gebouw waarbij je ook nog eens een geweldig uitzicht hebt over de stad. Let wel op dat je geen last hebt van hoogtevrees.

Huidige corona maatregelen

Op dit moment gelden er nog steeds maatregelen rondom het coronavirus. Dus ook voor een stedentrip Amsterdam check je van tevoren natuurlijk wat de geldende regels zijn. Op de website van de Rijksoverheid vind je de meest recente ontwikkelingen. Zo weet je zeker dat je terecht kan bij dat hippe restaurant of dat je een bezoek kunt brengen aan een museum naar keuze.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer