Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Vijf zomerse stedentrip bestemmingen

92

Wat is er fijner dan er even lekker tussenuit naar een zonnige plek? Je kunt natuurlijk kiezen voor een zonvakantie in augustus en drie weken vertrekken naar Italië, maar ook een paar dagen weg kunnen de dagelijkse sleur al doorbreken.

Nu kun je tegenwoordig al voor een paar tientjes vertrekken naar een Europese stad… Hoogste tijd dus voor een overzicht van de leukste stedentrip bestemmingen voor deze zomer!

Frankrijk museum het Louvre in Parijs
Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Parijs, Het Louvre.

Parijs

Een prima alternatief voor een zonvakantie in september is een stedentripje naar Parijs. De Franse hoofdstad is de perfecte plek om te bezoeken in de zomer. Het is niet ver weg, ligt niet te zuidelijk (geen ondraaglijke temperaturen dus) en het zonnetje zorgt voor een gezellige en relaxte sfeer. Daarnaast is het vaak ook nog voordeliger om juist in de zomer een stedentrip naar Parijs te boeken… Een win-win situatie dus!

Duitsland Brandenburger Tor
Duitsland, de Brandenburger Tor in Berlijn.

Berlijn

Het Duitse Berlijn transformeert in de zomer tot een kleurrijke en gezellige stad. Je vindt er talloze terrasjes en barretjes waar je een koel drankje kunt halen. Daarnaast mag een bezoekje aan de lokale biergarten natuurlijk niet ontbreken. En als je dacht dat er in Berlijn geen strand te vinden is dan heb je het mis… ‘s Zomers vind je hier namelijk meerdere strandbars met soms zelfs een strand én palmbomen.

Zweden - Oude stad Stockholm
De Oude stad in Stockholm.

Stockholm

Misschien is Stockholm niet de eerste plek die in je opkomt als je denkt aan een zomerse bestemming. Desondanks is deze trendy stad een heerlijke plek voor een korte stedentrip in de zomer. Je bent er binnen twee uurtjes vliegen en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden. Ontdek de veertien eilandjes waarop de stad gebouwd is of ga een middagje relaxen in het park.

Engeland Big Ben in Londen
De Big Ben in Londen. Een meeuw houdt de boel in de gaten…

Londen

Het prachtige Londen is het gehele jaar door één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. Hoewel het maar een uurtje vliegen is, beland je toch in een compleet andere wereld. In de zomer zijn er in Londen vele festivals en andere leuke evenementen te vinden waar je naartoe kunt gaan. Daarnaast kun je natuurlijk ook lekker gaan shoppen en bijkomen tijdens een afternoon tea.

Belgie - Grote Markt Antwerpen
Gezellige terrasjes op de Grote Markt in Antwerpen.

Antwerpen

Geen zin om in het vliegtuig te stappen maar wil je toch even weg? Dan is het Belgische Antwerpen the place to be! In de zomer is deze stad één en al gezelligheid. Drink een Belgisch biertje op het terras of geniet van de zon langs de Schelde. Ook in Antwerpen vind je meerdere strandbars waar je een middagje kunt vertoeven.