Vliegen vanaf Düsseldorf

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 310 views

Soms kan een vlucht vanaf de Nederlandse vliegvelden ineens peperduur zijn. Je kunt dan overwegen om uit te wijken naar onze ooster- of zuiderburen. Zeker vluchten vanaf Düsseldorf komen vaak voorbij. Lees hier wat je moet weten als je vanaf deze Duitse luchthaven wilt boeken.

Over Düsseldorf

Düsseldorf heeft het op drie na grootste vliegveld van Duitsland. Meer dan 23 miljoen passagiers komen jaarlijks op de luchthaven. Er zijn meer dan zeventig vliegmaatschappijen die vanaf en naar Düsseldorf vliegen, naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd.

De kans dat je hier een vlucht vindt naar de plek waar jij heen wilt, is dus best groot. Of deze scherper geprijsd is, hangt ervan af. Het is een kwestie van vergelijken en zeker niet altijd het geval. Zodra je een goedkope vlucht in het vizier hebt, is het wel raadzaam om eerst even na te rekenen of het écht goedkoper is, inclusief de kosten die je kwijt bent om naar het vliegveld te gaan.

Als het uiteindelijk maar om een paar tientjes verschil gaat, kun je jezelf ook afvragen of het wel de moeite waard is. Dit zal waarschijnlijk eerder het geval zijn als je naar een vlucht buiten Europa boekt. Is het prijsverschil zodanig groot dat je vanaf Düsseldorf wilt boeken? Hieronder lees je meer over de verschillende opties om bij het vliegveld te komen.

Parkeren

Met je eigen auto naar het vliegveld gaan heeft zo z’n voordelen. Je hoeft niemand lief aan te kijken om je naar Duitsland te brengen en het is over het algemeen sneller en comfortabeler dan het openbaar vervoer. Zeker als je veel bagage hebt kan het onhandig zijn om deze mee te slepen in de trein. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over een bepaalde dienstregelingen en eventuele vertragingen.

Wat je aan benzine kwijt bent, hangt uiteraard erg sterk af van waar je woont. Er zijn online verschillende tools te vinden waarmee je de benzinekosten vooraf kunt berekenen. Parkeren bij het vliegveld hoeft tegenwoordig helemaal niet zo duur meer te zijn. Wil je bij Düsseldorf Airport parkeren, dan heb je de keuze uit verschillende aanbieders. Deze houden zich over het algemeen aan de speciale coronamaatregelen, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Er zijn verschillende opties:

  • Je kunt ter plaatse een parkeerplek proberen te vinden. Let er wel op dat van tevoren reserveren bijna altijd voordeliger is. Het kan bovendien stressvol zijn om kort van tevoren nog op zoek te moeten gaan naar een parkeerplek. Er bestaat zelfs het risico dat je je vlucht mist.
  • Shuttleparkeren. Hierbij rijd je meteen door naar het terrein van de aanbieder die je hebt geboekt. Alle aanbieders bevinden zich op maximaal vijftien minuten van het vliegveld. Vanaf het terrein word je met een (gratis) shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Bij aankomst staat de shuttlebus weer klaar om naar je auto te brengen.
  • Valetparkeren. Dit is nog net een stukje comfortabeler en daardoor ook iets prijziger. Je rijdt hierbij direct door naar het vliegveld, waar iemand klaarstaat om de auto van je over te nemen. Hij of zij parkeert de auto vervolgens voor je. Bij aankomst staat de auto weer voor je klaar, zodat je meteen in kunt stappen en richting huis kunt gaan. Dit bespaart ook nog eens de nodige tijd.

Met het openbaar vervoer naar het vliegveld van Düsseldorf

Natuurlijk kleven er ook voordelen aan het reizen met het openbaar vervoer. Zodra je op het vliegveld bent, hoef je nergens meer aan te denken. Hoewel je met de trein wellicht kampt met de vertragingen, kan de auto ook langer duren dan gepland. Denk aan files of ongelukken onderweg.

Je kunt zowel met de trein als met de bus naar de luchthaven van Düsseldorf, maar de trein is over het algemeen de betere optie. Het is in ieder geval sneller. Vanaf Amsterdam zou je al vanaf €19 naar het vliegveld kunnen gaan met de trein, dus het is vaak ook nog lief voor de portemonnee. Wellicht dat het beter kan zijn om eerst naar het Centraal Station van Düsseldorf te reizen en vanaf daar naar het vliegveld af te reizen.

Zit je liever in een bus, dan kan dat ook. Er rijdt meerdere keren per dag een Flixbus, vanaf verschillende steden in Nederland. Je moet dan vaak nog wel naar vanaf het centrum naar het vliegveld. Je kunt dan met het plaatselijke openbaar vervoer of, als je dit prettiger vindt, met de taxi.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer