Volop genieten van een vakantie vol water: alle voordelen van een waterdichte rugzak

door Reis om de Wereld
37 views
waterdichte rugzak

Een van de belangrijke spullen om mee te nemen als je gaat kamperen, backpacken of wandelen is een waterdichte rugzak. Daarmee bereik je jouw bestemming zonder problemen.

Zelfs zonder regen ervaar je de voordelen van een waterdichte rugzak. En regent of stormt het onverhoopt toch? Dan blijven je spullen gelukkig altijd droog. Wij hebben alle voordelen van dit onmisbare product even voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een waterdichte rugzak?

Wie gaat backpacken, kamperen of wandelen krijgt wel eens te maken met obstakels. Zo zul je soms een rivier moeten oversteken of onder een waterval moeten doorlopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je spullen nat worden. Gelukkig is dat met een waterdichte rugzak voorgoed verleden tijd. Het is namelijk gemaakt van sterk materiaal waar geen water doorheen kan komen. Denk bijvoorbeeld aan strak geweven polyester of nylon. De gaatjes zijn zo miniem dat er geen enkele watermolecuul doorheen kan!

Gemaakt met de beste waterdichtheid technologie

Moderne waterdichte rugzakken zijn gemaakt met de allerbeste waterdichtheid technologie. Fabrikanten maken gebruik van de zogeheten RF-lassen (Radiofrequentie-lassen) methode. Ook de HF-lassen (hoogfrequent lassen) of diëlektrisch lassen komt voor. Dit type constructie maakt gebruik van elektromagnetische energie om de materialen te zekeren. Tegenwoordig is dit de industriestandaard voor het maken van waterdichte rugzakken. Het komt erop neer dat er geen naaldgaten zijn waar water doorheen kan komen. Natuurlijk hangt er aan de beste rugzakken een prijskaartje, maar dat is het meer dan waard.

Wat is het verschil tussen een waterbestendige rugzak en een waterdichte rugzak?

Wanneer je een sport- of outdoor winkel of een webshop bezoekt merk je meteen dat de rugzakken in tweeën categorieën zijn verdeeld. Je hebt namelijk waterbestendige rugzakken en waterdichte rugzakken. Wees je bewust van het verschil tussen de twee. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het verkeerde type rugzak aanschaft. Met een waterdichte rugzak zijn jouw spullen, zoals de naam al zegt, beschermd tegen water. Zelfs wanneer je de tas volledig onder water dompelt blijven je spullen droog. Je kunt met een waterdichte rugzak dus gerust door een diepe rivier waden!

Waterbestendige rugzak biedt ander soort bescherming

Een waterdichte rugzak is net even anders dan een waterbestendige rugzak. Dit heeft te maken met het type bescherming. Een waterbestendige rugzak beschermt je spullen, maar is niet volledig beschermt tegen water. Het is prima om met een dergelijke rugzak te gaan wandelen als het lichtjes regent. Het werkt dus prima wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen in de Ardennen. Of misschien wil je graag varen op de rivier. Een waterbestendige rugzak is echter minder geschikt voor wildwater avontuur waarbij je de kans hebt om flink nat te worden.

Doe onderzoek en maak daarna pas een keuze

Doe altijd onderzoek voordat je een rugzak koopt. Hou rekening met de bestemming en hoe je daar komt. Ga je op jouw plek van bestemming outdoor activiteiten doen waar sprake is van extreem veel regen en/of water? Schaf dan een waterdichte rugzak aan. Valt het wel mee met het water? Dan is een waterbestendige rugzak ook een prima keus.

Alle voordelen van een waterdichte rugzak op een rij

Natte spullen zijn ontzettend vervelend. Gelukkig heb je daar met een waterdichte rugzak nooit meer last van. Ook om deze voordelen kun je echt niet heen:

  • Je spullen zijn compleet beschermd tegen schade van het water: Je kunt er prima mee kamperen, bergbeklimmen of andere activiteiten ondernemen waarbij water een grote rol speelt.
  • Een waterdichte rugzak is compleet gemaakt van de beste waterdichte materialen, van de stof de rits. Bovendien maken fabrikant gebruik van moderne technologieën, zodat de rugzak volledige bescherming biedt voor je uitrusting.
  • Een waterdichte rugzak is comfortabel. Ze zijn van een prettig formaat en de riem snijdt niet in je schouder. Dit hebben we te danken de vooruitgang in de productietechnologie en innovatieve ontwerpen is dit niet langer het geval. De nieuwste en beste waterdichte rugzakken zitten net zo comfortabel als de standaard rugzak. Natuurlijk moet je de rugzak in de winkel wel even passen of laat het op maat maken. Op die manier weet je zeker dat de waterdichte rugzak als gegoten zit!

Waterdichte rugzakken zijn niet ontzettend zwaar. Dit komt door het feit dat fabrikanten de gewichtsverdeling hebben gemaximaliseerd. Dit betekent dat het gewicht van de inhoud van de tas gelijkmatig wordt verdeeld terwijl e het draagt. Daarmee worden schouder- of onderrugblessures voorkomen, die meestal het gevolg zijn van het dragen van een ongelijkmatig gewogen rugzak.

Met een gerust hart op een vakantie vol water

Wat je ook meeneemt in je waterdichte rugzak, je kunt er zeker van zijn dat je spullen tijdens je reisavontuur droog blijven.. Met een waterdichte rugzak kun je met een gerust hart wandelen door een flinke regenbui, kajakken of raften. Dus neem met een gerust hart je smartphone of Bluetooth-luidspreker mee op het water. Een vakantie vol wateravonturen is mede dankzij je waterdichte rugzak één groot feest!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer