Voor het eerst op vakantie met je baby

Het kan spannend zijn om voor het eerst op vakantie te gaan met je baby. Waar het met je partner heel eenvoudig was om te pakken en te vertrekken, is dit met een kleintje wel wat anders.

Met een goede voorbereiding beleven jullie een heerlijke tijd met elkaar. Start dus op tijd met het plannen van je vakantie, inclusief baby.

Waar ga je naartoe?

De eerste vraag die je jezelf stelt, is waar ga je naartoe? Willen jullie lekker in Nederland blijven, pakken jullie de auto voor een vakantie in Europa of springen jullie direct in het diepe en gaan jullie met het hele gezin op vliegvakantie? Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de gezondheidszorg, de veiligheid, hygiëne, aanwezigheid van een goede infrastructuur en basisvoorzieningen bij het uitzoeken van een vakantiebestemming.

Zo kun je landen waar malaria en dengue voorkomt het beste vermijden met een klein kindje. Houd er ook rekening mee dat de huid van je baby niet goed tegen zon kan en je jouw baby goed moet beschermen. Kleintjes kunnen minder goed tegen warmte en kou dan volwassenen en ook een vakantie op hoogte is niet comfortabel voor je baby.

Vermaak voor onderweg

Sommige kindjes vermaken zichzelf urenlang, terwijl weer anderen continue afleiding nodig hebben. Met een sim only-abonnement kun je tijdens een autovakantie in Europa je baby naar leuke filmpjes laten kijken. Tijdens een vliegreis is het slim om voldoende speeltjes mee te nemen.

Voor een klein kindje kan het ook erg geruststellend zijn om zijn of haar eigen dekentje van thuis mee te nemen. Bij lange vluchten is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een ‘bassinet’. Door dit babybedje te bedekken met de eigen spulletjes, lijkt het op het bedje thuis. Er zijn slechts een aantal bedjes beschikbaar per vlucht, dus reserveer deze op tijd.

Faciliteiten bij de accommodatie

Sommige accommodaties zijn meer ‘babyproof’ dan anderen. Check bijvoorbeeld van tevoren of er een babybedje aanwezig is. Als dat niet zo is, kun je zelf een campingbedje en matrasje meenemen. Daarnaast is het praktisch als er een kitchenette aanwezig is of ten minste een waterkoker, voor het opwarmen van flesvoeding en uitkoken van de fles.

Voordat je jezelf bij aankomst gaat settelen, is het verstandig om een veiligheidscheck te doen. Zijn de stopcontacten beveiligd? Hoe zit het met de veiligheid van het zwembad? Is er een traphekje in de accommodatie? Tenslotte willen jullie lekker kunnen slapen tijdens de vakantie.

Controleer voordat je boekt de ligging van de accommodatie om er zeker van te zijn dat je geen geluidsoverlast krijgt van omliggende bars of een uitgaanscentrum dat om de hoek ligt.

Gerelateerde berichten

7 reistips voor een onvergetelijk bezoek aan Alicante

Is een reisverzekering voor kinderen verplicht?

Waarom een elektrische step op vakantie een must have is

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Lees meer