Voorjaarsvakantie naar Italiaanse platteland

door Reis om de Wereld
392 views

Het lijkt erop dat wij binnenkort weer een paar stevige winterweken kunnen verwachten. Daarom is dit misschien wel het juiste moment om eens na te denken over een voorjaarsvakantie om het lichaam weer te ontdooien.

Voor een leuke Europese vakantie in het voorjaar kan je een leuke villa aan het Gardameer huren. Dit is met een omtrek van ruim 158 kilometer het grootste meer van Italië.

Wijn en olijfolie

Rond het meer groeien citrusbomen, oleanders en palmen. Langs de kust zijn veel oude kastelen te bezichtigen. In Toscolano zijn de resten van een Romeinse villa, en vlakbij het kasteel van Sirmione bevinden zich thermale baden. Peschiera del Garda is een leuk stadje met een autovrij centrum. In Bardolino wordt niet alleen de wereldberoemde, gelijknamige wijn gemaakt, ook de olijfolie die hier wordt geproduceerd is van topkwaliteit. Ook een bezoek aan Verona is de moeite waard, in het bijzonder tijdens het operafestival in de zomer.

Midden in de natuur

Afgezien van een villa aan de rand van het meer zou je ook kunnen kijken naar een zogenaamd Agriturismo, een vakantiewoning op een boerenlandgoed. Toen vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw de kleinschalige landbouw onder druk begon te komen staan vond een aantal landeigenaren een manier om hun traditionele productiemethoden te kunnen behouden en de Italiaanse keukens te blijven voorzien van de allerbeste ingrediënten.

Om de verliezen die deze landbouwmethode met zich mee bracht te compenseren bouwden zij vakantiehuisjes op hun landgoed om te verhuren aan toeristen. Deze leuke Agriturismo’s zijn een unieke mogelijkheid om kennis te maken met het Italiaanse landleven. Meestal is er de mogelijkheid om een dagje mee te helpen op het land, maar dit is facultatief en wordt dus niet van je verwacht. Een Agriturismo is vergelijkbaar met willekeurig welk vakantiehuisje dan ook, alleen, in plaats van in een stad of op een bungalowpark bevindt deze zich in de meest rustgevende omgeving die je je maar kan voorstellen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer