Waarom je je volgende vakantie echt moet kamperen

door Reis om de Wereld
493 views

Je bent er gek op of je vindt het iets minder geslaagd: kamperen. Feit is dat de belangstelling voor kamperen blijft stijgen. Wakker worden in de middle of nowhere in je tentje, vouwwagen, camper, caravan of tenttrailer van Aart Kok is hip en dat is niet voor niets zo.

Vandaag de dag zijn we druk met van alles en nog wat: het onderhouden van een sociaal leven, werken, sporten, afspraken hier en daar en nog veel meer. Slapen in de natuur zorgt voor een fijne balans in onze drukke levens. Het is immers bewezen dat de rust in de natuur heel veel kan betekenen voor je dagelijkse (werk)motivatie. Dat is slechts een van de vele redenen waarom jouw volgende vakantie echt een kampeervakantie moet zijn.

Kamperen hoeft niet basic

Tegenwoordig hoef je echt niet meer heel basic te kamperen. De meeste mensen haken al snel af wanneer ze horen dat ze in een tentje moeten overnachten. Wat dacht je echter van een andere manier van kamperen? Een vouwwagen kopen of huren is bijvoorbeeld al een veel meer luxe manier om in de natuur te slapen.

Een van de grootste voordelen van een vouwwagen is dat je behoorlijk wat spullen in de aanhangwagen kunt meenemen én dat je gewoon op een matras slaapt. Hierbij kun je natuurlijk ook gewoon je eigen dekens en kussens meenemen voor een optimale nachtrust.

In de voortent van een vouwwagen creëer je een kleine woonkamer inclusief kitchenette en eventueel een kacheltje. Wie zei dat kamperen basic is? Andere opties voor luxe kamperen is het kopen van een caravan, camper of een luxe tenttrailer. Op die manier kun je het zo luxe maken zoals jij zelf wilt!

Kamperen geeft rust

Omdat je tijdens kamperen altijd in de buurt van of ín de natuur bent kun je helemaal tot rust komen. Op natuurkampeerterreinen in Nederland staat rust en ontspannen zelfs voorop! Hier vind je geen animatieteams, grote speeltuinen en zwembaden maar puur rust. Dat is ideaal wanneer je in een grote stad woont of in het dagelijks leven druk bent met van alles en nog wat.

Wist je dat een weekendje weg in de natuur al heel veel kan doen voor een minder gestresst gevoel? Slapen, wakker worden en leven in de natuur brengt dus veel rust met zich mee waarbij je alles op je eigen tempo kunt doen. Een boek lezen, een wandeling maken of gewoon even helemaal niks? Het kan allemaal, zonder dat je daarbij last hebt van lawaai uit de drukke stad.

Kamperen is niet duur

In ons artikel met 10 redenen waarom je met een camper op reis zou moeten gaven we al als een van de redenen dat het huren van een camper helemaal niet duur hoeft te zijn.

Dat geldt ook zo voor andere vormen van kamperen. Natuurlijk is de meest goedkope vorm het uitgooien van een tentje op een natuurkampeerterrein of ergens in de wilde natuur (uiteraard waar dat toegestaan is). In Nederland mag je helaas niet wildkamperen, maar kun je wel voor een andere goedkopere optie gaan: paalkamperen.

Verspreid door het land vind je diverse paalcampings: plekken in de natuur waar je niet hoeft te betalen om te overnachten. Je mag een vooraf afgesproken aantal meter van de paal af staan op de voorwaarde dat je geen rotzooi achterlaat. Hierbij heb je geen sanitair, elektriciteit of andere faciliteiten. Gelukkig is kamperen op een camping met de nodige faciliteiten vaak ook niet duur én je hebt juist meer luxe campings. Zo is er voor ieder budget wel iets te vinden.

Kamperen geeft een vrij gevoel

Tot slot kun je met kamperen echt alle kanten op wanneer je op vakantie gaat. Hoewel het in het hoogseizoen vaak aan te raden is om een plekje te reserveren op een mooie camping kun je net voor of na de drukke periode prima op de bonnefooi met je vouwwagen, tenttrailer of tent op pad gaan. In de ochtend pak je je spullen in de wagen, je start de auto of de camper en de roadtrip kan beginnen.

Waar jullie eindigen? Misschien heb je al een idee of misschien nog helemaal niet: door heel Europa én over de Europese grenzen zijn duizendencampings te vinden waar je een of meerdere nachtjes kunt slapen. Dat vrije gevoel is een van de grootste redenen waarom zoveel mensen ieder jaar voor kamperen kiezen. Ben jij ook overgehaald om je volgende vakantie in de natuur te spenderen?

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer