Waarom jouw volgende reis een voetbalreis naar Spanje zou moeten gaan

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 25 views

Een voetbalreis naar Spanje – Spanje: het land dat vorig jaar nog uitgeroepen werd tot gezondste land ter wereld. En dit is niet zonder reden: in mediterrane landen leeft men nou eenmaal gezonder, mede door het heerlijke weer.

Verse groenten en fruit groeien er beter; mensen leven veel meer buiten. Conclusie: mensen zijn er gelukkiger. De heerlijke tapas en het mediterrane klimaat zijn dus al twee belangrijke pluspunten voor een voetbalreis naar Spanje. En dan is er natuurlijk nog het voetbal zelf…

“It’s not football. It’s La Liga.”

La Liga of Primera División?

De hoogste voetbalcompetitie in Spanje, de Primera División ofwel La Liga, kan met recht de sterkste competitie van Europa genoemd worden. Er ontstaat nog wel eens verwarring over de namen van de competitie, maar beiden betreffen dezelfde competitie in Spanje. La Liga is hoe de competitie vooral in de volksmond wordt genoemd. Mensen van over de hele wereld boeken voetbalreizen naar Spanje voor een bezoekje aan deze uiterst beroemde competitie.

Spaanse dominantie

Waar afgelopen jaar voor het eerst Engelse clubs domineerden op Europees niveau (Europa League én Champions League), waren dit jarenlang clubs uit de Spaanse competitie, en dan met name FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid.

Een voetbalreis Spanje hoeft dus niet per sé naar La Liga te gaan, maar ook de meeste interessante wedstrijden in de Europa League en Champions League kun je bezichtigen in Spanje. Deze wedstrijden worden doordeweeks gespeeld waardoor je reis en verblijf ook nog eens goedkoper zijn: win-win!

Beste spelers van de wereld

In de Spaanse voetbalcompetitie zijn al jarenlang de beste spelers van de wereld actief. De FIFA Ballon d’Or bijvoorbeeld, die van 2010 t/m 2015 werd uitgereikt aan de beste mannelijke voetballer van de wereld, ging alleen naar spelers actief in de Spaanse competitie.

Zelfs de nummers 2 en 3 waren bijna altijd actief in La Liga, met uitzondering van Franck Ribéry in 2013 (nummer 3) en Manuel Neuer in 2014 (nummer 3). Overige spelers waren allemaal actief voor de Spaanse clubs Real Madrid of FC Barcelona: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Andrés Iniesta en Xavi. Met een voetbalreis Spanje ben je dus altijd verzekerd van voetbal van het allerhoogste niveau!

“I think La Liga is the best League in the world.” – Gareth Bale

Grootste stadion van Europa

Het grootste stadion van Europa vind je ook in Spanje: in Barcelona om precies te zijn. Het prachtige Camp Nou heeft een capaciteit van bijna 100.000. Dit legendarische stadion is de thuisbasis van FC Barcelona.

Het Bernabéu stadion van Spaanse concurrent Real Madrid staat op nummer 6 van grootste voetbalstadions van Europa. Het fantastische stadion heeft een capaciteit van 81.044 en is op zichzelf al een reden voor een voetbalreis Spanje.

Voetbalreizen Spanje

Na het lezen van dit blog overtuigd dat jouw volgende voetbalreis naar Spanje gaat, maar nog geen idee waar je nu moet beginnen?

Het online aanbod voor voetbalreizen Spanje is onbeperkt. Let goed op of de website er betrouwbaar uitziet: is deze voorzien van een SGR-keurmerk? Staan er veel foto’s op? Hoe zijn de reviews?

Betaal niet teveel en boek je voetbalreis Spanje voor een paar heerlijke dagen in een prachtig, mediterraan land met een voetbalwedstrijd van hoog niveau!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer