Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Waarom ook jij een single vakantie naar de zon moet boeken

99

Voor velen is het een ver-van-hun-bed-show: een soloreis naar de andere kant van de wereld. Natuurlijk is het ook hartstikke spannend om je koffer of backpack te pakken en in je eentje te vertrekken naar een zonnige bestemming buiten of in Europa.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat driekwart van de singles met andere mensen op vakantie gaan. Wat moet je echter doen wanneer er niemand in je omgeving met je mee kan op vakantie maar je toch liever niet alleen op reis wilt? Het antwoord is duidelijk: ga mee met een single vakantie! Een single vakantie naar de zon kan het antwoord zijn voor mensen die graag op vakantie willen maar dit liever niet alleen doen. Waarom ook jij als alleenstaande mee moet gaan met een single vakantie lees je in dit artikel.

Ervaringen delen is veel leuker

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om compleet solo op reis te gaan. Er zijn genoeg reizigers die dit ook doen dus mensen ontmoeten op je trip zul je zonder twijfel doen.

Om ervaringen met elkaar te kunnen delen is het aan te raden om langere tijd met dezelfde mensen op vakantie te gaan: ervaringen delen zoals een te gekke kanotrip of een sessie abseilen is veel leuker met anderen dan wanneer je dat in je eentje doet. Tel daarbij op dat een dergelijke georganiseerde vakantie voor singles tot in de puntjes is georganiseerd en je kunt genieten van een heerlijke verdiende vakantie – met anderen.

Je grenzen verleggen

Schrik je bij het lezen van deze subtitel? Vooral niet doen: het is namelijk helemaal niet zo erg om af en toe uit je comfort zone te gaan. Misschien vind je het lastig om je op te geven voor een dergelijke trip. Ga er echter vanuit dat er meerdere mensen zijn die hetzelfde denken zoals jij.

Voor iedereen die (voor het eerst) meegaat op een dergelijke trip is het spannend. In het kader van ‘doe eens wat meer buiten je comfort zone’ is een single reis een heel goed begin. Je kunt er altijd voor kiezen om rustig te beginnen door bijvoorbeeld eerst een lang weekend of een midweek te boeken. Bevalt het? Dan kun je daarna altijd gaan voor single reizen die langer duren.

Nieuwe mensen leren kennen

Hierbij geldt dan ook dat je een hoop nieuwe mensen leert kennen. Wellicht heb je thuis niet zoveel tijd om nieuwe contacten te leggen door een druk werkleven, afspreken met vrienden, het onderhouden van sport en ga zo maar door. Bij een single reis word je praktisch gezien een beetje gedwongen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het leuke hiervan is dat je in ieder geval één gemeenschappelijke voorkeur hebt en dat is de voorkeur voor een fijne zonvakantie in Spanje, relaxen op Jamaïca of op een andere zonnige bestemming. Wanneer je een single trip boekt dan kies je uiteraard zelf je bestemming, net als de rest van de groep.

Verrassende vakantie

Wanneer je met een groep onbekenden een reis gaat maken zul je ongetwijfeld een verrassende vakantie beleven. Een beetje openstaan voor avontuur is dus zeker meer dan welkom! Het leuke van een single vakantie is dat je zelf bepaalt waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens naartoe gaat.

Misschien wil je wel wildkamperen in Scandinavië en midzomernacht vieren of misschien ben je meer een type dat dagenlang aan het strand wilt liggen. Wat je ook gaat doen: je beleeft het samen met een groep complete onbekenden. Een verrassing wordt het sowieso! Als je een tijdje samen bent met dezelfde mensen en ervaringen meemaakt bouw je een groepsgevoel op dat je niet snel vergeet.

Je leert jezelf beter kennen

Tot slot nog een belangrijke reden waarom eigenlijk iedereen eens mee zou moeten gaan op een single vakantie: je leert jezelf beter kennen. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Op een georganiseerde reis met anderen kun je, vooral in het begin, niet op een ander ‘leunen’, je moet het zelf doen. Dat is juist een goede ontwikkeling!

Op deze manier leer je goed wat je zelf wilt tijdens een reis plus leer je je eigen grenzen kennen. Heb je geen zin om in de avond sociaal te doen? Dan trek je je even terug op je kamer. Zie je het echter wel zitten om nog een activiteit mee te doen? Ga je gang. Een georganiseerde single vakantie zorgt ervoor dat je precies weet wat je wel of niet wilt doen tijdens een reis. Dat deel je met jezelf en met de rest van de groep!