Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Waarom we een agriturismo in Toscane aanbevelen

69

Bent u graag te vinden in de regio Toscane en bent u op zoek naar een sfeervol en bourgondisch verblijf? Probeer dan eens een agriturismo! 

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een landelijk terrein dat enerzijds dient als boerenbedrijf en anderzijds wordt gebruikt als toeristische accommodatie. Tijdens uw vakantieverblijf wordt u dus omringd door een authentieke landelijke levenswijze. Hoewel u overal in Italië een agriturismo kunt vinden, staat vooral Toscane er bekend om. In veel gevallen kunt u producten zoals wijn, olijfolie en honing ter plekke kopen en/of proeven.
Een vakantie op een agriturismo biedt een ideale combinatie van cultuur, ontspanning en natuur. Ook de prijs/kwaliteitsverhouding is in de meeste gevallen uitstekend. Vaak kunt u tegen schappelijke prijzen mee eten met de eigenaren van de agriturismo.

Faciliteiten

Als u voor een agriturismo in Toscane kiest, bent u verzekerd van een sfeervolle accommodatie midden in een prachtige omgeving. Agriturismo’s zijn kenmerkend voor hun authentieke karakter en zijn voorzien van verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, restaurant, wifi, ontspanning en aurcoditioning. Doorgaans zijn er ook recreatieve voorzieningen en vermaak voor de kinderen.

Agriturismo Toscane

Toscane behoort stellig tot een van de mooiste gebieden van Italië. Dat komt door de prachtige natuur met het glooiende landschap, de kenmerkende cypressen en de vele historische bezienswaardigheden. Een agriturismo is daarom een ideale uitvalsbasis om mooie steden als Florence, Pisa en Siena te ontdekken. Breng ook zeker een bezoek aan de Chianti wijnstreek! Wilt u graag wegblijven van het massatoerisme maar op schappelijke rijafstand blijven van alle culturele en historische trekpleisters, dan is een agriturismo een ideaal verblijf.

Veel vakantiegangers zijn weinig bekend met een agriturismo. U vindt ze namelijk alleen in Italië en ze zijn oorspronkelijk niet bedoeld als vakantie-accommodaties. Voorheen waren het gewoon boerenbedrijven die vakantiegangers een plek aanboden om te overnachten. Men overnachtte dan tussen de fruitbomen, wijn – en olijfgaarden en schoof in de avond bij de Italiaanse familie aan voor een huisgemaakte maaltijd.

Voordelen van een agriturismo

Tegenwoordig hebben die slaapplekken plaatsgemaakt voor vakantiewoningen of vakantievilla’s. Aan een zwembad zult u haast niet ontkomen, maar die is op warme zomerse dagen dan ook een verkoelende uitkomst. Naast de rustieke omgeving waarin u verblijft, is uw vakantiewoning van alle gemakken voorzien. Zo heeft u vaak een eigen keuken waar u maaltijden kunt bereiden met producten rechtstreeks van het land! Als u liever buiten de deur eet, kan dat natuurlijk ook. Veelal is er op deze accommodatie een restaurant aanwezig.

Een vakantie op een agriturismo heeft de volgende voordelen: 

  • U verblijft in een rustige omgeving;
  • U geniet van streekproducten;
  • De vakantiehuizen zijn comfortabel en omgeven door veel ruimte;
  • U geniet van een sfeervol verblijf in landelijke stijl;
  • Schilderachtig uitzicht over het glooiende landschap van Toscane;
  • Een agriturismo is een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken.