Wandel mee in de People’s Parade op St. Patrick’s Day

door Reis om de Wereld
152 views

Op zondag 17 maart vieren de Ieren zoals elk jaar St. Patricks Day, maar de nationale feestdag is dit jaar extra aantrekkelijk naar aanleiding van The Gathering Ireland. Het wordt een dag om nooit te vergeten, omdat iedereen de kans krijgt mee te lopen in de People’s Parade.

In het kader van The Gathering Ireland wordt St. Patrick’s Day in Dublin dit jaar een speciale gebeurtenis. Hoogtepunt van het feest is de People’s Parade. Iedereen kan mee wandelen langs de belangrijkste historische gebouwen en markantste plaatsen van de stad. De parade wordt waarschijnlijk door een half miljoen toeschouwers en door miljoenen televisiekijkers wereldwijd bekeken. Het is de allereerste keer dat mensen zich kandidaat mogen stellen om mee te lopen. Het is aan te raden om vooraf in te schrijven, want de 8000 beschikbare plaatsen worden in volgorde van inschrijving toegekend (www.stpatricksfestival.ie).

The Gathering Ireland betekent dat er een jaar lang overal in het land wordt gefeest en er honderden evenementen plaatsvinden. Iedereen die zich met Ierland verbonden voelt, familieleden en vrienden, kennissen en alle mensen die Ierland in het hart dragen, zijn uitgenodigd.

Feest in heel Ierland

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is dé plaats bij uitstek om St. Patricks Day te vieren. Wie de Ierse evenementenkalender open slaat, ziet dat de nationale feestdag in tal van andere dorpen en steden ook wordt gevierd. Het is een mooie gelegenheid voor een rondreis Ierland en kennis te maken met de rijke Ierse cultuur. Ook The Gathering Ireland is beslist een aanleiding voor een reis door Ierland , want er worden honderden festivals georganiseerd, in alle hoeken van het land, een jaar lang!

Ierland is in 2013 een niet te missen reisbestemming, zeker als er Iers bloed door de aderen stroomt of voor wie een band heeft met Ierland. En niet in de laatste plaats voor wie het groene eiland en de vriendelijke inwoners wil ontdekken.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer