Wandelen in Andalusië

door Reis om de Wereld
816 views

Spanje is een paradijs voor wandelaars. Met een aangenaam klimaat, een gevaruieerd landschap en prachtige wandeltochten kun je er te kust en te keur. Van bosrijke paden vol natuur tot Middelleeuwse wegjes; Spanje biedt het allemaal.

In de lente is de natuur op zijn mooist en dus een ideale gelegenheid om in Zuid-Spanje te wandelen. Rond deze periode is het aangenaam warm en kun je ideaal wandelen in de prachtige natuur. Vooral de Sierra Nevada en de Alpujarras zijn een perfecte bestemming voor een wandelvakantie in de natuur. Hoge bergen, klaterende beekjes en vruchtbare dalen en hoge bergen passeer je hier tijdens je wandeling.

Alpujarra

Alpujarra is een bijzonder wandelgebied, een streek in Andalusië. Het staat bekend om haar prachtige natuur. Door het smeltwater zijn er veel beekjes en waterstroompjes, de zogenaamde acequia’s. De overvloed aan water maakt de Alpujarras tot één van meest vruchtbare plekken in Andalusië.

Sierra Nevada

Het  Sierra Nevada gebergte kun je in alle seizoenen bezoeken. Tijdens de zomer is de natuur door de droogte dor en kaal, maar de bergen zorgen tijdens het wandelen voor verkoeling. In het najaar kun je ook prima wandelen en als extraatje kan je fruit plukken van de bomen. Dat geeft net iets bijzonders als je door het landschap loopt. Zorg er wel voor dat je een goede uitrusting hebt. Bij deze onlineshop voor trekking avonturen kun je te kust en te keur voor goede wandelkleding en schoenen en hikersspullen.

Het binnenland heeft voor de natuurliefhebber veel te bieden. Sierra de Tejada en Almijara zijn majestueuze gebieden om te wandelen langs een van de vele goed aangegeven wandelpaden. In het zuiden van Andalusië ligt Ronda, een historisch dorpje van waaruit je prachtige wandelingen kunt maken.

Picos de Aroche

Wat te denken van een wandeling in het Natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche, een onontdekt gebied met glooiende heuvels en witte dorpen. Het ligt bij de langste bergketen van Spanje en is een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier kom je veel dorpjes tegen, zoals Jabugo, bekend om zijn kwaliteitsham. Naast de ham zijn er nog andere lokale producten waar je van kunt genieten, zoals zoete kastanjes en wilde paddenstoelen. En hier scharrelen de zwarte Iberische varkentjes rond. Leuk!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer