Wandelroutes Oost-Tirol smaken naar meer

door Reis om de Wereld
286 views

In Osttirol lonkt kun je deze zomer fantastisch wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern. Wandelliefhebbers kiezen voor Osttirol. Want wandelen zit diep in het DNA van dit pittoreske Oostenrijkse gebied, waar de hoogste bergen van Oostenrijk liggen.

Per voet is een geweldige manier om de natuurjuweeltjes in dit beschermde natuurgebied te verkennen. Het merendeel van de 266 bergen zijn hoger dan 3.000 meter in dit Osttiroler Nationaal Park Hohe Tauern.

Wandelaars hebben de keuze uit twaalfhonderd kilometer wandelpaden en zeventien thema-paden. Het eerste Europese educatieve waterpad, ‘Wassererlebnisweg’ in het Defereggental, is dit jaar gemoderniseerd en uitgebreid. Nieuw in het Zedlacher Paradies is het 1,8 km lange natuur- en dierenpad.

Osttirol

Osttirol © OW Fehringer.

Wandelroutes Oost-Tirol

Het bijzondere Zedlacher Paradies met haar eeuwenoude boomsoort lariksen biedt het imposant decor voor dit  wandelavontuur voor iedereen. Hier komen wandelaars op het nieuwe themapad deze zomer alles te weten over beren en uilen. Hier luidt het motto ‘lekker rustig aan’, want op deze slechts 1.800 meter lange weg valt zoveel te ontdekken, óók voor de kids. Maak kennis met de stemmen van inheemse vogels en leer meer over de verschillende boomsoorten.

Wandelroutes Oost-Tirol

Wandelen in Osttirol © OW-Fehringer

Oudste nationale park Osttirol

Het Nationaal Park Hohe Tauern in Osttirol is het oudste nationaal park van Oostenrijk. Het is meteen ook het grootste beschermde natuurgebied van Europa met een oppervlakte van liefst 1.856 vierkante kilometer. Ingeklemd tussen machtige bergketens, krachtige gletsjerstromen, glooiende alpenweides en oeroude dennenbossen openbaart zich hier een indrukwekkend alpine ecosysteem met 200 km2 bos, 766 moerassen, 848 meren, 180 km2 gletsjers, rond 10.000 diersoorten en 1.500 verschillende planten. Het ideale decor voor hiking- en trekkingfans.

Ontdekkingstocht met parkrangers

Parkrangers nemen hun wnadelaars mee naar de mooiste spotten in het park. Een unieke kans om, uitgedost met een Swarovski-verrekijker, gieren, gemsen, adelaars, marmotten en steenbokken te spotten. De parkrangers organiseren ook bijzondere kruidenwandelingen of  excursies naar het eeuwige ijs van de gletsjers. Het is absoluut een hoogtepunt in National Park Hohe Tauern om met deze ervaren parkrangers op pad te gaan.

Nationalpark Hohe Tauern

Ranger © Nationalpark Hohe Tauern

Educatieve waterpad

De Wassererlebnisweg in St. Jakob in het Defereggental was het allereerste educatieve waterpad in Europa. Osttirol heeft nu geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing van deze thematische rondwandeling. Wandelaars worden op de afwisselende en leerzame wandelroute van twee tot drie uur getrakteerd op serene bergmeren, mysterieuze moerassen, kristalheldere bronnen, wildstromende bergbeekjes, een waterval en natuurlijk op een schat aan informatie over water.

Voor meer informatie: www.osttirol.com

De mooiste huizen van Tirol vind je bij Belvilla op Tirol vakantiehuizen

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer